AcasăNewsCalin Popescu Tariceanu: "Legea falimentului personal, masura populista"

Calin Popescu Tariceanu: „Legea falimentului personal, masura populista”

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a iesit la rampa, marti, cu cateva precizari in legatura cu criza aparuta dupa ce francul elvetian a prins puteri pe piata valutara.

Tariceanu sustine ca subiectul romanilor care au credite in franci elvetieni este unul extrem de sensibil, dar considera ca autoritatile nu pot interveni pentru a-i proteja pe acestia.

„Nu avem mijloacele necesare nici sa controlam preturile in ziua de azi, nici dobanzile si acest lucru trebuie stiut de toti cei ce azi se pot bucura ca au luat un credit avantajos intr-o moneda. E o lectie a economiei de piata”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Liderul Senatului i-a atacat pe membrii Partidului National Liberal, dupa ce acestia au propus o lege a falimentului personal.

„Nu cunosc proiectul falimentului personal, dar exista si aici un risc si ma frapeaza ca PNL vine cu astfel de propuneri care risca sa duca intr-o zona populista un astfel de proiect. Nu imi imaginez sa luam cu totii un credit, apoi sa zicem ca nu il mai putem plati. Exista responsabilitati ale bancii si ale clientului, fiecare sa si le asume si fiecare sa-si faca o socoteala serioasa cum sa returneze creditul, altfel nu e corect sa iei banii, pentru ca sunt banii altor depunatori. Daca unii nu isi ramburseaza creditele, nu sufera banca, e cineva care plateste nota de plata, acela pot fi eu sau altcineva”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului sustine ca romanii trebuie sa fie prudenti si sa cantareasca, inainte de a-si lua un credit.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger