AcasăNewsCalin Popescu Tariceanu: Anunt joi o noua formatiune liberala, care va aduna...

Calin Popescu Tariceanu: Anunt joi o noua formatiune liberala, care va aduna oameni de valoare!

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti seara, ca joi va anunta infiintarea unei noi formatiuni liberale, si ca este interesat sa candideze la presedintie, precizand ca, mai mult ca sigur, il va invinge la prezidentiale pe Crin Antonescu.

“Cel mai mult, in acest moment, imi doresc ca, impreuna cu partenerii din USL sau USD, cum vreti sa-i spuneti, sa refacem acest proiect al USL-ului, pentru ca oamenii si-au pus in noi niste sperante. Cred ca premizele pentru ca Romania sa iasa din criza sunt foarte bune si nu trebuie sa ratam acest lucru. Nu ma intereseaza nicun post, am fost prim ministru, ar fi caraghios sa imi doresc ceva mai putin, poate ca imi doresc mai mult”, a declarat Tariceanu, la Antena 3.

De asemenea, fostul premier liberal a precizat ca daca va avea sprijinul lui USD va candida la prezidentiale: “E prea timpuriu sa discut cu Victor Ponta despre prezidentiale. Daca voi avea sprijinul USD la prezidentiale voi candida. Sunt convins de pe acum ca il voi invinge pe Crin Antonescu. El este acelasi stil conflictual la fel ca Traian Basescu. El a dat solutia. Eu voi fi presedinte la finele acestui an”.

Fostul premier spune ca va construi o noua formatiune politica, numita Partidul Reformator Liberal. “Victor Ponta vrea sa recladeasca USL-ul. Asa doresc si eu. Voi face o noua formatiune politica. E prea devreme sa spun cum se va numi, dar o voi face. Se va numi Partidul Reformator Liberal.

Am sa va marturisesc ca este una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat in viata mea, pentru ca mi-am petrecut toata cariera mea politica in cadrul PNL. Am avut onoarea sa conduc acest partid si sa fiu primul ministru al acestui partid. Aceasta decizie a fost luata din cateva considerente. Unul dintre ele este de ordin moral. Avem cu totii o minima responsabilitate fata de cetateni. Avem o datorie in acest sens pentru ca si ei si eu colegii mei avem o datorie fata de cei care ne-au votat”, a mai spus Tariceanu la Antena 3.

author avatar
Alina Costache
504 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger