AcasăNewsCine preia conducerea DNA. Mesajul lui Lazar pentru procurorii anticoruptie

Cine preia conducerea DNA. Mesajul lui Lazar pentru procurorii anticoruptie

Calin Nistor

Dupa ce Anca Jurma a transmis ca nu mai vrea sa continue ca sef interimar la Directia Nationala Anticoruptie -in conditiile in care ii expira mandatul de sase luni si urma ca Sectia de procurori de la Consiliul Superior al Magistraturii sa decida, luni, daca i se prelungeste delegarea – in cursul acestei zile s-a aflat ce s-a decis in sedinta de marti: conducerea DNA-ului va fi asigurata de catre cei doi procurori adjuncti, in ordine, Calin Nistor si Marius Iacob.

Calin Nistor

UPDATE: Dupa sedinta la care a participat procurorul general, Ministerul Public a transmis, in cursul dupa-amiezii, un comunicat. In care se mentioneaza ca „s-a transmis conducerea DNA de la procurorul sef interimar, caruia ii expira delegarea, catre  procurorii sefi adjuncti, conform reglementarilor interne”. Si ca, „in acest context, procurorul general al PICCJ le-a adresat procurorilor anticoruptie un mesaj  in care a subliniat faptul ca DNA are resursele umane de expertiza profesionala pentru a asigura integritatea, eficienta si disciplina institutionala, precum si de a continua lupta anticoruptie, in conformitate cu normele si standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmarire penala si de aparare a drepturilor fundamentale ale omului.”

––––

Pe fondul sedintei desfasurate la Directia Nationala Anticoruptie, incepand cu ora 11, s-a aflat ca prororul general, care a fost prezent la acea intrunire, nu a mai propus un sef interimar la DNA. Astfel ca la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie ajunge – pana la numirea unui procuror-sef cu atributii „pline” – prim-adjunctul Nistor, din cate anunta televiziunile de stiri.

Totodata, e de mentionat faptul ca Anca Jurma a anuntat, marti, in ultima sa zi de mandat ca interimar in fotoliul de procuror-sef al DNA, in ce conditii a luat decizia de a nu mai ramane la conducerea institutiei. „Evenimentele recente, inclusiv folosirea intr-un scop injust si denaturarea sensului unei convorbiri private in care cautam solutii, legale si corecte, pentru mai buna desfasurare a activitatii institutiei, m-au determinat sa apreciez ca nu mai am conditiile necesare pentru a continua sa indeplinesc aceasta functie conform viziunii si obiectivelor pe care mi le-am propus cand am acceptat-o”, a subliniat, intre altele, Jurma, intr-un comunicat postat pe site-ul DNA.

In tot acest timp, multi isi amintesc ca Tudorel Toader a trimis la Cotroceni pentru a doua oara propunerea ca Adina Florea sa ocupe functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

311 afisari

5 COMENTARII

  1. Ba da,dna-ul face in continuare dosare numai la dusmanii personali si politici ale marelui Mutalak=pus in functia de guvernator general(cu acest grad in bnd sau francmasoneria germana) de stapanii Coloniei.Cine a mai pomenit sefie bicefala la directia nationala antidusmanii lui wernerel,o sefie la mishto pentru ca va conduce tot omul lui koveshi.

  2. Au pus la conducere un exemplar clar al ,,binomului” care a facut numai nenorociri in Arges. Mai devreme sau tarziu vor iesi la iveala toate nenorocirile care le-a facut cat a condus DNA Arges. Ne intoarcem la aceleasi practici cu aceste personaje care ar trebui scoase definitiv din sistem.

  3. Dacă a fost data afara Kovesi, DNA trebuie lăsat sa lucre cu cineva. O amânare nu ne duce decât la regres juridic. Din moment ce s-a făcut schimbare și exista un corp superior de control în caz de abuz sau politie politica din acel moment sau momentul dat, absolut toată romanimea trebuie sa dea DNA un cec in alb. La fel ca la SRI după tristețea Maior și catastrofa Codlea Goldea ala Condrea dracu Codrea Colodea a Clodrea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger