AcasăNewsCalin a murit la doar 29 de ani, asteptand zadarnic un transplant

Calin a murit la doar 29 de ani, asteptand zadarnic un transplant

In floarea vietii, cum suna o vorba din popor, Calin Farcas a pierit macinat de o boala care i-a afectat plamanii. Unica lui sansa ar fi fost un transplant, care s-ar fi putut face doar la o clinica in afara tarii. Recent, s-a aflat ca ar fi primit acceptul pentru a face interventia in India. Boala nu i-a mai lasat, insa, nicio sansa.

Dupa aproape patru ani de lupta cu afectiunea care i-a curmat zilele, jumatate din timp asteptand un transplant salvator, Calin s-a stins. A lasat in urma nu doar foarte multa durere in randul familiei si al apropiatilor, ci si multa indignare si intrebari in randul oamenilor care aflasera de cazul lui. Toti au vrut sa stie de ce anume nu s-a putut gasi o solutie pentru ca brasoveanul -pentru care se reusise o mobilizare fantastica, in urma careia se adunasera, din donatii, nu mai putin  de 200.000 de euro, pentru un potential transplant – sa poata face operatia salvatoare.

Initial cand s-a aflat de sfarsitul tragic al tanarului, s-a adus in discutie faptul ca tara noastra nu ar mai avea un acord cu Eurotransplant. Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a explicat cum stau lucrurile de fapt. „Protocolul cu Eurotransplant-ul este in vigoare, nefiind denuntat de Eurotransplant. Dar a existat o perioada in care statul roman nu s-a indeplinit obligatiile, in sensul in care trebuia si statul roman sa doneze organe Eurotransplant (…) din informatiile pe care le am -de la spitalul care l-a evaluat ultima data si de la expertii din Minister – stiu ca, din pacate, el nu a fost acceptat la nicio clinica din strainatate (…) din cauza gravitatii bolii”, a declarat oficialul guvernamental intr-o interventie telefonica la postul B1TV.

sursa foto: Facebook/Calin Farcas

208 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iohannis, Ciolos, Lazar, Tudose priviti-l in ochi pe acest om.El a pierdut lupta .Pentru aceasta veti raspunde in fata justitiei, dar si a lui Dumnezeu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger