AcasăNewsCalifornia, un paradis devenit iad

California, un paradis devenit iad

Celebritati si oameni simpli fug din Malibu care a devenit un loc al groazei

Cel putin 31 de persoane au pierit in incendiile care continua sa distruga zeci de mii de hectare in California. 228 de persoane sunt date disparute. Este cel mai greu bilant in acest stat dupa alt urias incendiu, in 1933.

Celebritati si oameni simpli fug din Malibu care a devenit un loc al groazei

Incendiile ”Camp Fire”, pornit din nord si ”Woosley Fire”, pornit din sud, continua o sarabanda a mortii in California. Pompierii care se lupta cu ”Woosley Fire” se pregatesc de reintoarcerea unor valuri de vant cald si uscat din Santa Ana, fenomen care ar putea extinde flacarile, in ciuda eforturilor a peste 8000 de pompieri federali si locali care au fost trimisi la locurile sinistrului. Alimentat de vanturi violente, incendiul ”Camp Fire” a devenit cel mai distrugator foc inregistrat in California, cu 6700 de cladiri distruse in orasul Paradise. Potrivit presei locale, cauza incendiului (inca nedeterminata) ar putea avea legatura cu o pana a retelei electrice care a survenit in apropiere de locul de unde a demarat focul.

Gerald Butler arata resturile carbonizate ale vilei sale

Autoritatile au avertizat ca propagarea focului este mai rapida ca in alti ani si au insistat ca populatia sa respecte intocmai ordinele de evacuare. ”Amploarea distrugerilor pe care le-am vazut este cu adevarat incredibila”, a declarat Mark Ghilarducci, seful biroului servicii urgenta al guvernatorului Californiei. In sud, tot orasul Malibu a primit ordin de evacuare in fata incendiului ”Woolsey Fire” care a distrus deja peste 15.000 de hectare de teren. Mai multe celebritati care traiesc in Malibu si-au parasit locuintele.

Viteza de propagare a focului a avut efectul unui bombardament

Pe Twitter, Lady Gaga i-a omagiat pe pompieri si pe membrii serviciilor de salvare: ”Voi sunteti adevaratii eroi”. ”Ma rog ca toata lumea sa fie in siguranta”, a transmis si Kim Kardashian a carei proprietate din Hidden Hills a fost afectata de flacari. Aflata in concert, in Las Vegas, Cher a spus ca focul se apropie de casa sa. Sambata, Charlie Sheen a lansat un apel dupa ce nu a mai primit nici o veste de la parintii sai care se aflau intr-un grup la Zuma Beach din Malibu. Casa lui Gerald Butler din Malibu a fost total distrusa de flacari.

Zeci de mii de hectare au fost calcinate

Marcat, actorul s-a intors la locul dezastrului si a publicat fotografii pe retelele social media. ”Vremuri dureroase pentru California. Sunt inspirat de curajul si sacrificiul de care au dat dovada pompierii”, a scris Butler.

author avatar
Tudor Borcea
555 afisari

1 COMENTARIU

  1. Îmi pare rău. Actori, oameni simpli, ciute disperate. Am avertizat după dezastrul din Grecia ca oamenii sa defriseze în zona caselor cel puțin 50 m. Am spus sa găsească metode de hidranți casnici. Jarul poate fi purtat de vânt zeci de km. Am spus ca e bine sa se pună camere care înregistrează spre politia pădurii vânător sau canton la mișcare. Atunci poți avea asasin sau copac ars la prima cădere,miscare.Am spus de o flota internațională de stins… Am obosit e inutil acum.Cuvintele pălesc și ele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger