AcasăNewsCalafat: O suta de angajate ale unei fabrici de confectii, INTOXICATE cu...

Calafat: O suta de angajate ale unei fabrici de confectii, INTOXICATE cu insecticid!

Aproximativ o suta de angajate ale unei fabrici de confectii din Calafat s-au intoxicat, vineri dimineata, cu o substanta folosita pentru dezinfectarea halei unde isi desfasoara activitatea.

Peste sase sute de angajate au fost evacuate, vineri dimineata, dintr-o fabrica de confectii din Calafat, multe dintre ele acuzand stari de rau, potrivit sefului Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj, Catalin Mohora.

Seful Inspectoratului a precizat ca in seara zilei de joi, hala unde lucreaza femeile a fost dezinfectata cu anumite substante toxice, spatiului fiind apoi, intreaga noapte, inchis, iar aeriseara s-a facut cu o ora inainte ca angajatele sa vina la serviciu.

„Un numar de 605 femei au fost evacuate, iar noi am fost informati ca 32 dintre acestea sunt in stare mai grava. Nu stim exact in acest moment cate dintre ele vor fi transportate la spital. Noi am trimis deja doi inspectori ITM la fabrica ca sa vedem exact despre ce este vorba”, a declarat Catalin Mohora.

Doua dintre angajate au ajuns in stare grava la spital, in timp ce alte 70-80 de femei sunt sub supravegherea medicilor.

„Nu stim exact cate vor fi aduse pentru ca in permanenta noi tot mai primim paciente de la fabrica respectiva. Pana acum au ajuns cam 70-80 si tot mai vin. Le-am primit, am mobilizat tot personalul medical. Noi le-am  monitorizat, le-am pus perfuzii. Starea lor este multumitoare. Nu sunt afectiuni care sa le puna viata in pericol. Au frisoane, varsaturi si prurit. Doua sunt in stare mai grava pentru ca au si alte afectiuni cardiace”, a declarat Stelian Voinea, directorul Spitalului Municipal Calafat.

author avatar
Alina Costache
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger