AcasăNewsCadrele medicale afiliate Sanitas, mai decise ca oricand sa intre luni in...

Cadrele medicale afiliate Sanitas, mai decise ca oricand sa intre luni in greva generala

Au lansat avertismente care, spun ei, au fost ignorate de responsabili, astfel ca au ajuns in pragul etapei finale a protestului lor, si anume greva generala!

In aceasta situatie sunt cadrele medicale afiliate sindicatului Sanitas, federatie care a anuntat, in preziua protestului, ca luni va fi zi de greva generala in sistemul sanitar.

Asadar, la aproape doua saptamani de cand au fost, timp de doua ore, in greva de avertisment, in conditiile in care anterior protestasera in sistem japonez – adica muncind, dar cu banderole pe brat – la aceste forme de greva alaturandu-se si pichetarea Ministerului Sanatatii, asistentii medicali, dar infirmierii si brancardierii din spitalele bucurestene si din tara par mai decisi ca oricand sa declanseze, in ultima zi a lunii in curs, greva generala.

Drept urmare, sunt toate sansele ca prima zi a saptamanii viitoare sa inceapa cu un protest de proportii in sistemul medical de stat, fara ca acest lucru sa insemne ca nu vor fi tratate urgentele. Angajatii afiliati acestei federatii s-au declarat in numeroase randuri nemultumiti de inechitatile salariale aparute intre cadre medicale cu aceleasi respinsabilitati, dar si de conditiile de munca. „Avand in vedere atitudinea cel putin indiferenta a guvernantilor şi in acelasi timp cresterea nivelului de nemultumire a colegilor nedreptatiti ca urmare a punerii in aplicare a OUG 20 şi 43/2016, Consiliul National a decis respectarea calendarului de actiuni stabilit la sedinta din septembrie. Astfel, luni 31 octombrie 2016, membrii nostri de sindicat vor intra in greva generala”, anuntau, recent, reprezentantii Sanitas.

sursa foto: Facebook/Sanitas

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger