AcasăNewsCadoul lui Kim Jong-un de ziua Unchiului Sam

Cadoul lui Kim Jong-un de ziua Unchiului Sam

Phenian a anuntat ca a tras o noua racheta balistica, chiar de ziua independentei SUA, armata americana indicand ca este vorba de una cu raza medie de actiune si o durata de zbor neobisnuit de mare.

Potrivit ministerului japonez al Apararii, racheta a atins o altitudine mult peste 2500 km, a zburat 40 de minute si a cazut in marea Japoniei, in zona economica exclusiva a arhipelagului, la 900 kilometri distanta de punctul de plecare. Testul ”istoric” al unei rachete balistice intercontinentale Hwasong-14 a fost supervizat de comandantul Kim Jong-un, a anuntat , ieri, o prezentatoare a televiziunii publice nord-coreene, intr-un buletin de stiri special. Ministerul rus al Apararii a indicat ca racheta lansata de Phenian a avut raza medie de actiune deci nu este vorba de o racheta intercontinentala si nu a ”reprezentat o amenintare pentru Federatia Rusa”.  Potrivit televiziunii nord-coreene, racheta Hwasong-14 a atins o altitudine de 2802 km si si-a atins ”tinta” cu precizie, dupa un zbor de 39 de minute.  Comandamentul apararii aerospatiala a SUA a estimat ca racheta lui Kim Jong-un nu constituie o amenintare pentru America. Presedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului national de securitate al tarii, in timp ce presedintele Donald Trump a reactionat pe Twitter: ”Coreea de Nord a lansat o alta racheta. Tipul asta (Kim Jong-un) chiar nu are ceva mai bun de facut in viata? Greu de crezut ca Japonia si Coreea de Sud vor mai tolera asa ceva multa vreme”.

Timbrele lui Kim distrug imperialismul american

Coreea de Nord organizeaza anual luna de lupta impotriva imperialistilor americani, ocazie cu care a lansat o noua emisie filatelica ce glorifica moartea capitalistilor. Este vorba de doua noi timbre: unul prezinta pumnul unui soldat nord-coreean care zdrobeste un avion de vanatoare american; cel de-al doilea este plin de rachetele ”poporului” care tintesc direct Capitoliul din Washington. In Coreea de Nord, si filatelia este o unealta de propaganda indispensabila regimului. Timbrele sunt emise de Korean Stamp Corporation, agentia filetelica de stat, si sunt trimise de altfel catre numerosi colectionari din lumea intreaga. Inclusiv in Statele Unite.

author avatar
Tudor Borcea
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger