AcasăNewsCacealmaua guvernarii Ciolos

Cacealmaua guvernarii Ciolos

Varza de Bruxelles a guvernarii Ciolos va deveni mancare traditionala romaneasca

Guvernul a luat-o la fuga. Nu exista un alt termen pentru a descrie ce se intampla in aceste zile la Palatul Victoria. Veleitarii din echipa lui Ciolos isi dau demisiile pe capete si se indreapta spre PNL, unii, spre USR, altii.

Varza de Bruxelles a guvernarii Ciolos va deveni mancare traditionala romaneasca

Nu sunt primii. Nici singurii. Pentru ca inainte au mai fost demisionari sau demisi. De fiecare data, Dacian Ciolos inventa motive care se numeau eficientizare, prioritizare, asumarea muncii, a rezultatelor si alte prostii. Da, da, ati citit bine: prostii!

Oscarul pentru figuratie

De data aceasta, de mana cu sefii lor mai pleaca si niste secretari de stat, ca sa fie tacamul complet. Nume care, oricum, nu spun nimanui nimic. Cu cei de dinaintea lor, o lista de anonimi cu CV-uri bogate in masterate si functii si care ar putea primi Oscarul pentru figuratie. Culesi de prin tot soiul de multinationale, de prin birourile de la Bruxelles, absolventi a tot felul de facultati. Ciolos , Iohannis si altii i-au numit tehnocrati. O alta prostie, caci tehnocratia presupune un sistem de guvernare controlat de specialisti de valoare intr-un anumit domeniu. Si le-am vazut priceperea! Dintre toti, cu cea mai jenanta prestatie, Pruna. Cea care, dupa o faculate particulara si o functie de traducatoare prin cotloanele Bruxelles-ului, s-a trezit ministru la Justitie. Palmer-Pasca, de la Mediu, cea care voia sa ne convinga ca nu e oproblema daca taiem paduri. Cat mai multe, desigur. Bostan, de la Comunicatii, care jignea grosolan profesorii si elevii. Costescu, de la Transporturi, marele specialist in conferinte de presa, cu nici macar o carare amenajata. Paliu Dragu, de la Finante, care ne indemna sa muncim pentru doi lei si lista poate continua cu Ghinea, Buse, Voiculescu si Achimescu etc., nu toti demisionari, dar foarte priceputi la tehnocratia nimicului.  S-a eficientizat ceva? Poate doar lista de noi primiri in PNL si USR si pacalirea romanilor.

Mimarea lucrului bine facut

Pentru doua luni, cat mai are de stat la Palatul Victoria, Ciolos va trebui sa aduca alti oameni. De unde? De la aceleasi multinationale, probabil. Personaje care, aproape sigur, ne vor uimi cu perfectiunea lor in jocul de glezne. O alta cacealma, ca si acceptarea fara retineri, de catre partide, a Guvernului Ciolos. PNL nu se putea aseza de-a latul, era, ca si acum, partidul prezidential. Dar PSD? ALDE? Altii? Nu aveau minime informatii despre Ciolos? Despre oamenii care urmau a fi adusi sa instaureze tehnocratia? Hai, Dragnea avea zabala dosarelor penale infipta in dinti si nu putea sufla. Dar ceilalti? Zic unii ca Romania ar fi intrat in criza daca Ciolos si echipa lui ar fi fost refuzati. Serios? Mai criza decat sa se mimeze guvernarea vreme de un an? Mai criza decat ca un roman din cinci sa-si duca traiul sub limita pragului de subzistenta? Mai criza decat, vopsiti politic, demisionarii de azi, intrati pe listele unor partide penibile ca prestatie, sa redevina ministri in viitorul Guvern? Doar un nebun poate crede ca Ciolos, devenit prim-ministru penelist prin adaugarea caroseriei politice, va lasa ciolanul puterii pe mana PSD si ALDE.

author avatar
Valentin Boeru
1.864 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger