AcasăNewsCabinetul Dancila 2, testul motiunii (VIDEO)

Cabinetul Dancila 2, testul motiunii (VIDEO)

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, in care are loc dezbaterea motiunii de cenzura, a inceput, sub conducerea lui Florin Iordache. Premierul si ministrii Cabinetului sau, Guvernul Dancila 2, au venit la Parlament.

UPDATE 11.35: Sedinta s-a reluat, urmand sa fie supusa votului ordinea de zi, fara cele doua propuneri de la PNL.

UPDATE: S-a cerut o pauza de consultari, parlamentarii PSD iesind din sala.

UPDATE: PNL a cerut suplimentarea ordinii de zi cu doua declaratii ale Parlamentului, inregistrate la Secretariatul general, referitor la transpunerea recomandarilor Comisiei Europene si ale Comisiei de la Venetia in legislatia din justitie si, respectiv, „derapajul grav economic in care ne aflam si atacul sustinut pe care Guvernul actual il face la adresa companiilor private, a mediului economic si a societatii in ansamblu”, din cate a anuntat Raluca Turcan, liderul grupului PNL din Camera. Doar ca presedintele de sedinta nu a supus la vot aceasta solicitare. „De ce sa nu supuna votului, daca asa spune Regulamentul? Aruncati la cos Constitutia Romaniei si spuneti ca in Romania este dictatura PSD-ALDE si punct!”, a replicat Turcan de la tribuna.

Dezbaterea va fi urmata de votarea demersului initiat de PNL, USR si PMP si semnat de 163 de parlamentari. Pentru a trece, motiunea „Ajunge! Guvernul Dragnea–Dancila, rusinea Romaniei!” trebuie sa fie votata de 233 de alesi ai neamului.

Imagini LIVE de la sedinta din Parlament.

sursa foto: captura video

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger