AcasăNewsCabine de siesta, o noua super afacere

Cabine de siesta, o noua super afacere

Un angajat al YeloSpa pregatind o cabina pentru un client

Pentru a-si reincarca bateriile in ”orasul care nu doarme niciodata”, locuitorii din New York au la dispozitie spatii de atipeala.

Un angajat al YeloSpa pregatind o cabina pentru un client

Intr-un mediu profesional ultra-concurential, nemaivorbind de ambuteiajele dus-intors de la serviciu, new-yorkezii sufera de stres si de oboseala generalizata. De altfel, potrivit Centers for Disease Control and Prevention, o treime din americani nu doarme suficient, cu consecinte directe asupra concentrarii si randamentului scazut la munca, care costa economia SUA 411 de miliarde de dolari pe an, se arata intr-un studiu pentru 2016 facut de Rand Corporation.Insa la New York (dar si in alte metropole americane) au aparut asa numitele cabine de siesta, cum sunt cele din Nap York, o cladire cu trei etaje in apropiere de Times Square. Cu 12 dolari, clientii pot inchiria pentru 30 de minute o cabina individuala din lemn pentru a trage un pui de somn, la orice ora din zi sau noapte. Succesul a fost rapid. In plus, deasupra cladirii se vor instala si hamace: 15 dolari pentru 30 de minute va costa aici motaiala.

Somnul costa 1 dolar pe minut cu un minim de 20 de minute si un maxim de 40

”Este dificil sa gasesti liniste si pace in New York, a invocat directoarea Nap York, Stacy Veloric. ”De aceea vrem sa-i primim pe oamenii epuizati”. Un alt centru de relaxare este YeloSpa (aflat in apropiere de celebrul Trump Tower) care ofera si el cabine dedicate odihnei, dar mai confortabile, si unde clientii sunt treziti cu ajutorul unui rasarit de soare simulat. Pretul pentru acest somn reparator este un dolar pe minut, cu un minim de 20 de minute si un maxim de 40. Adeptii cabinelor de siesta sunt cei care lucreaza mult, cei care traiesc departe de Manhattan, femeile insarcinate, parintii cu copii mici care au avut o noapte alba dar si petrecaretii care au avut o noapte alba.

O capsula energetica la firma Thrive Global

Anterior a fost creata si societatea Metro Naps care fabrica asa numitele ”capsule energetice” unde angajatii se pot izola si dormi. Ele sunt vandute la companii, universitati, spitale, aeroporturi.Patronul Metro Naps, Christopher Lindholst, afirma ca oamenii au inceput sa constientizeze importanta odihnei scurte. Ea nu trebuie asociata lenei si angajatii trebuie sa-si schimbe optica potrivit careia trebuie sa te epuizezi ca sa reusesti profesional.

author avatar
Tudor Borcea
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger