Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ca la curve: Vom plati sistemele Patriot in avans

Ca la curve: Vom plati sistemele Patriot in avans

Autor:

Veselie mare. Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a anuntat ca vom plati sistemele Patriot in avans. Primul, care va veni anul acesta, costa 765 de milioane de dolari. Daca, in Polonia, acest tip de negocieri se poarta la sange, la noi se poarta capul plecat si acceptarea oricarei conditii fara discutii. Caci avem mari barbati de stat la varful tarii…

 

Patriot missile Ca la curve: Vom plati sistemele Patriot in avansDa, apararea costa, dar nici bugetul nostru nu-i de fier si nici buzunarele contribuabililor nu-s pline de lingouri de aur. Oricum, degeaba ne mai batem gura, intelegerea-i gata, trebuie sa scoatem paralele, ca asa zic “normele procedurale ale Foreign Military Sales (FMS)” de la americani, adica “fazele executiei bugetare –lichidarea, ordonantarea si plata – sa se parcurga anterior livrarii bunurilor si prestarii serviciilor si fara verificarea documentelor justificative care sa ateste aceasta livrare/prestare, certificarea  urmand sa se realizeze pana la termenul final stabilit in contract”. Evident asta este valabil pentru toate cele sapte sisteme comandate, adica ne vom scobi, destul de repede de 3,9 miliarde dolari, la care se aduga TVA. Prima transa, pentru un prim sistem 765 de milioane de dolari. Suntem nababi, si alta nu, ma jur. Numai niste nababi pot face astfel de cumparaturi cu asemenea conditii. Si sa nu uitam, oare mentenanta si rachetele or fi incluse in acesti bani? Nu, romane, nu sunt incluse, aia e basca, dar, de data asta, platile merg la NATO, ca si acolo e nevoie de bani, si pe noi ne dau afara din casa. Pretenia romano-americana e pe cai mari, dar cu parale, vedem, ca se tine.


2 comentarii to Ca la curve: Vom plati sistemele Patriot in avans

  1. cobe

    Sa nu fie un nou caz Bechtel,adica sa platim aceste sisteme de aparare si sa primim ce ne-au dat pana acum licuricii,in frunte cu cel mare.

    • costea

      Aveți dreptate se va numi Bechtel 2 -sau a doua taxă de protectie față de ,,dulăul” care ne protejează..


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!