AcasăOldVosganian: Romania are resurse aurifere de 32 de miliarde de dolari

Vosganian: Romania are resurse aurifere de 32 de miliarde de dolari

Ministrul Varujan Vosganian sustine ca in Muntii Metaliferi exista peste 700 de tone de aur

Dupa ce reprezentantii grupului de firme Tender au anuntat ca in Romania sunt resurse aurifere mult mai mari decat cele cunoscute oficial, a venit si randul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa confirme ca resursele aurifere din tara noastra sunt estimate la 31-32 de miliarde de dolari.

Ministrul Varujan Vosganian sustine ca in Muntii Metaliferi exista peste 700 de tone de aur

Potrivit ministrului, resursele aurifere sunt dispuse mai mult in Muntii Apuseni, intr-o zona distincta. „In Romania exista un patrulater care se afla in Muntii Metaliferi, in nord-estul Devei. Estimarile noastre arata ca rezervele directe, care pot fi exploatate, sunt de circa 700 de tone”, a spus Vosganian, mentionand insa ca exista si evaluari de 714 tone si chiar si de 722 de tone.

Ministrul a precizat ca, in conformitate cu estimarile facute pana acum, la Rosia Montana sunt aproximativ 300 de tone de aur, la Rovina – 200 de tone, la Certej, pana la 120 de tone, iar in exploatarile conduse de firma Carpathian Gold – aproximativ 80 de tone. „Valoarea acestorcantitati, daca avem in vedere nivelul actual de bursa al aurului de circa 1.300 dolari pe uncie, ar fi de circa 31 – 32 de miliarde de dolari”, a precizat Vosganian, el fiind de parere ca exploatarile aurifere din Romania ar putea dubla productia de metal pretios din Europa.

author avatar
Arpad Dobre
951 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger