AcasăOldVosganian organizeaza „Ziua Portilor Deschise” la Oltchim

Vosganian organizeaza „Ziua Portilor Deschise” la Oltchim

Varujan Vosganian cauta investitori, nu cumparatori, pentru Oltchim

Intrucat privatizarea Oltchim a esuat, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, lanseaza ceea ce el sustine ca este un anunt de oferta pentru combinatul valcean.

Varujan Vosganian cauta investitori, nu cumparatori, pentru Oltchim

Planul vizeaza atragerea unor investitori dispusi sa plateasca rapid 25 de milioane de euro pentru plata facturilor curente ale Oltchim si achizitionarea de capital de lucru.  Vosganian a precizat ca nu este vorba de un caiet de sarcini propriu zis, ci de un anunt de oferta (ca un fel de „Ziua Portilor Deschise” la Oltchim).

„Am finalizat o gandire pe care saptamana viitoare am s-o discut cu premierul. Este o tentativa de a vedea care este interesul posibililor investitori. Am avut cateva fonduri, catre sfarsitul saptamanii vor mai veni cateva echipe de experti din partea unor firme interesate. Am facut acest anunt de oferta pentru ca de aici inainte contactele noastre sa fie facute publice si asta sa dea o anumita incredere zonei”, a declarat Vosganian. Intre timp, Oltchim a acumulat o datorie de aproape 800 de milioane de euro, cea mai mare creanta din industria prelucratoare a Romaniei.

author avatar
Arpad Dobre
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger