AcasăOldVeniturile din strainatate ale romanilor au crescut de opt ori

Veniturile din strainatate ale romanilor au crescut de opt ori

Oficial, cei cu averi mari au venituri in strainatate de 32 de milioane de euro

Veniturile din strainatate obtinute in 2013 si declarate in 2014 la nivelul grupului persoanelor fizice cu averi mari (PFAM) au fot de aproape opt ori mai mari decat cele declarate in 2013 pentru 2012, crescand de la 18.272.804 lei la 144.275.059 lei.

Oficial, cei cu averi mari au venituri in strainatate de 32 de milioane de euro

Conform ANAF, acesta crestere survine in urma campaniei prin care Fiscul a emis notificari catre persoanele care alcaturiesc grupul PFAM. Reamintim ca ca programul ANAF de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu averi mari are in vedere, intr-o prima faza, un grup de 400 de persoane, atat in Bucuresti, cat si in restul tarii. Cei care se afla in colimatorul Fiscului trebuie sa stie ca ANAF verifica inclusiv tertii, de la care solicita urmatoarele informatii referitoare la PFAM:

–         rulajele conturilor bancare,

–         informatii de la institutii care gestioneraza registre de evidenta a imobilelor si a bunurilor mobile (terenuri, cladiri, autovehicule, nave, aeronave etc.),

–         date de la Registrul Comertului si de la organe fiscale teritoriale,

–         documente justificative si financiar-contabile ale companiilor detinute de persoanele verificate,

–         informatii de la atoritati fiscale din strainatate.

Aceste informatii au fost utilizate in vederea identificarii veniturilor obtinute de persoanele verificate si a compararii acestora cu veniturile declarate. Dintre cele 30 de verificari efectuate pana in prezent, in cazul a 11 persoane s-au constatat diferente semnificative intre veniturile estimate  si cele declarate. Drept urmare, s-au emis avize de verificare fiscala, Fiscul cerand persoanelor in cauza documente justificative, inclusiv declaratia de patrimoniu si de venituri.

author avatar
Arpad Dobre
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger