AcasăOldUnde traiesc cei mai bogati oameni din lume

Unde traiesc cei mai bogati oameni din lume

Prosperitatea celor avuti creste mai repede decat economia mondiala

Potrivit firmei de consultanta Knight Frank, 34.230 de londonezi poseda peste zece milioane de dolari. New York numara 32.500 de multimilionari. Hong Kong ocupa locul trei in acest clasament cu 24.400 multimilionari.

Prosperitatea celor avuti creste mai repede decat economia mondiala

Londra si New York sunt in fruntea clasamentului oraselor unde traiesc cei mai bogati oameni ai planetei, informeaza The New York Times, citand un raport Knight Frank. Numaratoarea a fost facuta dupa proprietarii de imobile care poseda o avere de minimum zece milioane de dolari. Londra numara 34.230, in timp ce New Tork 32.500. Cu toate acestea, autorii studiului noteaza ca exista o crestere a numarului celor care se afla in posesia a peste 30 milioane de dolari, informeaza Sputnik. In Hong Kong, care ocupa locul trei in acest clasament, traiesc 24.400 de multimilionari inregistrati. Los Angeles, Monaco, Miami, Dubai si Cannes fac parte si ele din clasamentul respectiv.

Fluctuatii in functie de sezon

Potrivit autorilor raportului, numarul multimilionarilor fluctueaza in functie de anotimpuri. Majoritatea multimilionarilor taiesc la New York vara (32.000), in timp ce iarna numarul lor scade la 12.000. Pe de alta parte, recent, Beijing a urcat pe primul loc in topul oraselor unde traiesc cei mai multi miliardari. In 2015, capitala Chinei gazduia o suta in timp ce in New York erau 95. In acelasi timp, Beijing a avut 32 de noi miliardari anul trecut, in timp ce in New York numai patru milionari au devenit, in aceeasi perioada de timp, miliardari. Numarul miliardarilor din lume a crescut la 1347 persoane iar prosperitatea celor bogati creste mai repede decat economia mondiala. Incepand cu 1995, averea cumulata a tuturor miliardarilor planetei s-a multiplicat de opt ori, atingand 5.400 miliarde de dolari, in timp ce PIB mondial s-a triplat doar, atingand suma de 77.000 miliarde de dolari.

author avatar
National
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger