AcasăOldUE cere Romaniei sa nu mai livreze cu prioritate gaze populatiei

UE cere Romaniei sa nu mai livreze cu prioritate gaze populatiei

Razvan Nicolescu nu vrea scumpirea gazelor, Günter Oettinger recomanda exportul lor in Ucraina

Comisia Europeana a mentionat recent ca vrea ca Guvernul Romaniei sa elimine obligativitatea producatorilor de gaze din Romania de a livra cu prioritate gaze din productia interna catre populatie. Pe de alta parte, UE incurajeaza statele membre, inclusiv Romania, sa exporte gaze in Ucraina in caz de nevoie.

Razvan Nicolescu nu vrea scumpirea gazelor, Günter Oettinger recomanda exportul lor in Ucraina
Günter Oettinger

Directia Generala Intreprinderi a Comisiei Europene a anuntat ca doreste ca autoritatile de la Bucuresti sa elimine obligativitatea producatorilor de gaze din Romania de a livra cu prioritate gaze din productia interna catre populatie. Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat ca guvernantii nostri nu sunt de acord cu acest lucru si, in plus, nici nu vor scumpi gazele in perioada urmatoare. Conform calendarului de liberalizare a pietei gazelor, asumat de Guvern prin acordurile cu FMI si Comisia Europeana, pretul gazelor livrate populatiei urma sa creasca cu 3% de la 1 octombrie. „Intentionam sa nu punem in aplicare cresterea pretului la gazul domestic, agreata de guvernul Boc cu CE pentru 1 octombrie anul curent”, a declarat Nicolescu.

Romania, incurajata sa exporte gaze

Comisarul european pentru Energie Günther Oettinger indeamna la o aprovizionare cu gaze naturale a Ucrainei de catre alte tari europene, in cazul in care Rusia isi va inceta livrarile. Incurajarile sunt adresate inclusiv Romaniei, care, pe de-asupra, are atat granita, cat si conducte de gaz comune cu Ucraina (e drept e vorba de gazoductul ce vine din Rusia, dar asta e alta poveste).

author avatar
Arpad Dobre
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger