AcasăOldTVR si SRR au denaturat situatii financiare

TVR si SRR au denaturat situatii financiare

Fostul șef de la TVR Iaşi îi cere daune morale jurnalistei care i-ar fi deconspirat abuzurile. Bărbatul ar fi apelat la un psiholog

Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune au denaturat situatiile financiare centralizate ale institutiilor publice, declarandu-se ca fiind alte unitati economice de stat, a transmis Ministerul Finantelor catre conducerea Parlamentului.

Cica SRR si SRT au umblat pe la hartiile cu bani multi

„In urma misiunii cu tema auditul financiar al contului general de executie a bugetului de stat pe anul 2014 la Ministerul Finantelor Publice, Curtea de Conturi a stabilit ca ordonatorii principali de credite Televiziunea Romana si Societatea Romana de Radiodifuziune (entitati finantate din venituri proprii si alocatii de la bugetul de stat) au denaturat situatiile financiare centralizate ale institutiilor publice (bilantul institutiilor publice). Aceasta stare de fapt a fost generata de neclaritatea statutului acestora, cele doua entitati declarandu-se ca fiind alte unitati economice de stat, netransformate in societati comerciale sau regii autonome, cand de fapt nu sunt nici institutii publice nici societati comerciale”, se arata in informare. Potrivit ministerului, in procesul verbal de constatare se arata ca cele doua institutii au depus „in parte” situatiile financiare, la data de 31.12.2014, iar in situatiile financiare centralizate ale lor nu a fost cuprinsa la anexa 34 „situatia modificarilor in structura activelor nete/ capitalurilor” valoarea de 931.462.571 lei. „Ca urmare, Curtea de Conturi a stabilit ca masuri trimiterea unei informari cu privire la aspectele constatate catre Parlament si Guvern in vederea clarificarii cadrului juridic ce reglementeaza modul de organizare si functionare a Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune”, se mai arata in document.

author avatar
National
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger