AcasăOldTransportatorii cer Guvernului limitarea tarifelor RCA

Transportatorii cer Guvernului limitarea tarifelor RCA

UNTRR cere limitare RCA la autoturisme la 300 de lei/an

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a lansat petitia online „Cere limitarea tarifelor RCA!”, prin care solicita Guvernului Romaniei, Parlamentului Romaniei si Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) sa ia masuri imediate, pana la 31 decembrie 2015, de limitare a tarifelor RCA pentru toti soferii din Romania.

UNTRR cere limitare RCA la autoturisme la 300 de lei/an

UNTRR cere limitarea valorii RCA/Carte Verde la valori normale de maximum:

–         5.000 de lei/12 luni pentru autovehiculele comerciale de marfuri si persoane care fac transporturi rutiere internationale si nationale;

–         2.000 lei/12 luni pentru autovehiculele de transport public local;

–         300 lei pe 12 luni pentru autoturisme.

Transportatorii considera ca aceste limite ar trebuie impuse, deoarece tarifele politelor RCA pentru firmele de transport rutier au crescut cu 300% in ultimul an. Conform statisticii UNTRR, daca in anul 2012, costul mediu cu o asigurare pentru raspundere civila auto, pentru un autovehicul de transport marfuri pe 12 luni, care efectua transporturi rutiere internationale era de 1.200 lei, in 2014 a ajuns la 4.000 de lei, in 2015 la 15.000 de lei. „Anul viitor ne asteptam sa atinga nivelul minim de 60.000 de lei, iar in maximum cinci ani sa depaseasca valoarea celor mai scumpe autovehicule noi – peste 96.000 euro!”, arata reprezentantii UNTRR. Ei avertizeaza ca industria de transport rutier va intra in faliment daca aceste tarife vor creste in continuare cu acelasi ritm, urmand ca persoanele fizice sa acopere gaurile din sistemul RCA. Astfel, se poate ajunge ca o asigurare auto obligatorie sa coste 1.000 de euro numai pentru un Logan. In aceste conditii, UNTRR ii indeamna pe toti posesorii de autoturisme si pe patronii firmelor de transport rutier sa semneze petitia pentru limitarea tarifelor RCA, postata pe site-ul Petitieonline.com.

author avatar
Arpad Dobre
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger