AcasăOldTransportatorii blocheaza Bucurestiul cu forta

Transportatorii blocheaza Bucurestiul cu forta

Transportatorii parcheaza azi la Palatul Victoria 7.000 de autobuze si taximetre

Primaria Capitalei a respins cererea formulata de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), pentru organizarea, astazi, a  unui miting. Transportatorii avertizeaza ca sunt dispusi sa participe la protest fara autorizare din partea Municipalitatii si sa plateasca o amenda de 10.000 de lei.

Transportatorii parcheaza azi la Palatul Victoria 7.000 de autobuze si taximetre

Reprezentantii COTAR au avertizat, in urma cu o saptamana, ca astazi vor aduce in fata Palatului Victoria si a  Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) peste 7.000 de autobuze, autocare si taxiuri care apartin patronatelor cu activitate in domeniul transportului public de persoane. Transportatorii sunt nemultumiti de proasta functionare a ASF, de majorarea cu 300% a RCA si de faptul ca RATB transporta ilegal persoane in afara Bucurestiului. Primaria Capitalei a respins, in 7 decembrie 2015, cererea COTAR privind organizarea mitingului, dar transportatorii avertizeaza ca vor iesi in strada chiar si fara autorizare. „Suntem dispusi sa platim inclusiv amenda de 10.000 de lei, daca nu ni se va da dreptul la organizarea unui protest. Consideram ca articolul 30 din Constitutia Romaniei, privind dreptul la libertatea de exprimare, este inviolabil, insa este incalcat de autoritatea publica locala”, a declarat presedintele COTAR , Vasile Stefanescu.

Recalcularea asigurarii obligatorii

Conform  COTAR, tariful RCA a crescut cu peste 300% in ultimele sase luni pentru activitatea de transport persoane si marfa, inclusiv taxi. In consecinta, operatorii cer:

a. Schimbarea urgenta a algoritmului de calcul a politei RCA, dupa criterii relevante profilului de risc al asiguratului, iar tariful sa fie determinat :

– 50% de caracteristicile tehnice ale autovehicului;

– 50% de cazierul auto al soferul autovehiculului (identificat dupa CNP).

Un asemenea mod de calcul al politei RCA atrage dupa sine modificarea comportamentului unui asigurat RCA, crescand responsabilitatea in trafic si siguranta rutiera.

b. Posibilitatea de a fi efectuata in baza propriei asigurari RCA reparatia unui autovehicul in cazul unui eveniment rutier acoperit de o asigurare auto obligatorie.

author avatar
Arpad Dobre
1.046 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger