AcasăOldStatul si-a luat mana de pe cladirile de patrimoniu

Statul si-a luat mana de pe cladirile de patrimoniu

Dezinteresul statului scoate Cula Greceanu si Castelul Teleki din patrimoniul national

Ministerul Culturii a renuntat la dreptul  de preemtiune privind achizitia monumentelor Cula Greceanu si Castelul Teleki, clasate in grupa A a Patrimoniului National. Statul nu a avut 400.000 de euro pentru cula veche de aproape 500 de ani, conservata perfect, si nici 450.000 de euro pentru castelul care are 5.000 mp construiti si 1,5 ha teren.

Dezinteresul statului scoate Cula Greceanu si Castelul Teleki din patrimoniul national

Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializata in vanzarea de monumente istorice si de arta, a dezvaluit, ieri, ca statul nu si- a manifestat niciun fel de interes pentru achizitionarea monumentelor Cula Greceanu de la Maldaresti (Valcea) si Castelul Teleki din Dumbravioara (Mures), clasate in grupa A a Patrimoniului National. Ministerul Culturii avea drept de preemtiune, dar nu a facut uz de acesta. Cula Greceanu de la Maldaresti a fost ridicata in vremea lui Mihai Viteazul si este cea mai veche constructie tip cetate din Romania ce si-a pastrat exteriorul neschimbat dupa aproape jumatate de mileniu. Cula Greceanu a fost oferita statului pentru 400.000 euro.

Castelul Teleki

Castelul Teleki din Dumbravioara, o cladire in stil neobaroc, cu 5.000 mp construiti si 1,5 ha teren, a fost evaluata de Artmark la 450.000 de euro, dar statul nu s-a aratat interesat nici de cula, nici de palat.

author avatar
Arpad Dobre
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger