AcasăOldStatul interzice falimentul personal ca sa „dea bine” in fata FMI

Statul interzice falimentul personal ca sa „dea bine” in fata FMI

Mugur Isarescu sustine amanarea legii falimentului

Reprezentantii Guvernului Romaniei si ai Bancii Nationale s-au angajat in fata FMI sa nu promoveze sub nicio forma vreo reglementare sau vreun act normativ care sa permita declararea falimentului personal de catre debitorii bancilor.

Mugur Isarescu sustine amanarea legii falimentului

Noul acord cu FMI adoptat recent de board-ul Fondului are la baza scrisoarea de intentie prin care statul  roman se obliga sa ia o serie de masuri, sa ceara noi taxe si contributii etc. In schimbul a ce? A unui acord de tip preventiv, in valoare de doua miliarde de euro de la FMI, plus alte doua miliarde de euro, de la UE, bani  pe care oricum nu-i vedem, dar, vorba ceea, aude lumea de noi, de cat de bagati in seama suntem de FMI si sa te tii ce invazie de investitori straini va fi in Romania, dupa publicarea acordului!

Acest lucru este putin probabil, dar autoritatile romane au plusat si, tot ca sa „dea bine” in fata FMI si a bancherilor straini, s-au angajat, impreuna cu reprezentantii BNR, sa nu adopte niciun act care sa permita declararea falimentului personal de catre cei care au luat credite si nu le mai pot plati (poate si din cauza masurilor economice „intelepte” ale statului). Vorba guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, asa le trebuie, daca nu au citit cu atentie contractul de credit!

author avatar
Arpad Dobre
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger