AcasăOldSiguranta energetica, in pericol! CE Hunedoara, in faliment!

Siguranta energetica, in pericol! CE Hunedoara, in faliment!

Ministrul Victor Grigorescu vrea sa depolitizeze Complexul Energetic Hunedoara

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, trage un semnal de alarma in privinta unuia dintre cele mai mai complexuri energetice de stat din Romania. Situatia la Complexul Energetic Hunedoara este dezastruoasa, compania are pierderi de peste 400 de milioane de lei doar in acest an si mii de angajati pot ajunge pe drumuri. Marea problema o constituie insa periclitarea sigurantei energetice a tarii, in cazul inchiderii complexului energetic.

Ministrul Victor Grigorescu vrea sa depolitizeze Complexul Energetic Hunedoara

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a vizitat ieri, Complexul Energetic Hunedoara, impreuna cu secretarii de stat Corina Popescu si Cristian Busu. Demnitarul s-a aratat extrem de ingrijorat de problemele gasite acolo. „Situatia financiara a companiei este dezastruoasa si temerea principala este ca putem ajunge chiar la un faliment. O astfel de situatie este complet inadmisibila, pentru ca ne-am vedea pusi in fata unei probleme sociale enorme in Valea Jiului si a unei probleme de siguranta a sistemului energetic national”, a avertizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Conducerea CEH, amenintata cu demiterea

Grigorescua precizat ca a cerut conducerii Complexului Energetic Hunedoara sa isi asume situatia in care se gaseste compania, sa inteleaga ca e nevoie sa ia masuri curajoase si sa impiedice alunecarea inspre o situatie fara remediu. Ministrul considera ca starea dezastruoasa a complexului este urmarea unor comportamente economice defectuoase, care au pus in pericol insasi existenta companiei. „Cine nu intelege ca e nevoie sa indreptam rapid greselile din trecutul indepartat sau mai apropiat nu va face echipa cu noi. E momentul in care depolitizarea si reprofesionalizarea companiei nu mai pot fi amanate sub nicio forma”, a atras atentia ministrul Energiei.  El a precizat ca, in perioada imediat urmatoare, actiunile ministerului in privinta CEH se vor concentra pe problemele de mediu, asigurarea stocurilor minime de carbune si consolidarea financiara a societatii. „Astept de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara sa inteleaga ca de actiunile ei depinde soarta a zeci de mii de familii din Valea Jiului. Nu ne permitem nicio greseala si nicio ezitare si e de datoria mea sa ii atentionez pe toti cei implicati ca gravitatea situatiei poate aduce cu sine repercusiuni majore pentru toti actorii implicati”, a avertizat Grigorescu, lasand sa se inteleaga ca actuala conducere a CEH risca sa fie demisa. Complexul Ennergetic Hunedoara are, in prezent, peste 6.400 de angajati, o parte dintre acestia lucrand la minele Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, iar o alta parte, la termocentralele Mintia si Paroseni.

author avatar
Arpad Dobre
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger