AcasăOldSefa ANT, demisa dupa ce a „verificat” hotelurile de la mare

Sefa ANT, demisa dupa ce a „verificat” hotelurile de la mare

Simona-Allice Man sustinea ca litoralul este „foarte pregatit” de 1 mai, hotelierii afirma ca nici 10% dintre unitati nu se vor deschide

Presedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu, Simona-Allice Man, a fost demisa de premierul Victor Ponta de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism. Aflata la mare, Simona Man decretase ca litoralul este pregatit pentru deschiderea sezonului din 1 mai, dar hotelierii si proprietarii de restaurante au avertizat ca nici 10% dintre unitati nu sunt pregatite, dar ei sunt obligati de ANT sa le deschida.

Simona-Allice Man sustinea ca litoralul este „foarte pregatit” de 1 mai, hotelierii afirma ca nici 10% dintre unitati nu se vor deschide

Actul de demitere a Simonei Man a fost semnat de premierul Victor Ponta, miercuri, in aceeasi zi in care sefa ANT se  afla in statiunea Mamaia, unde a declarat ca litoralul romanesc este pregatit pentru deschiderea sezonului estival. „Am venit aici tocmai pentru a vedea stadiul pregatirilor in vederea deschiderii sezonului estival. Ceea ce am vazut pana acum ne-a incantat privirile, hotelurile sunt pregatite, chiar foarte pregatite sa primeasca turistii. Credem ca va fi un sezon in care turistii vor fi multumiti de ceea ce le vor oferi aceste structuri turistice”, a spus Simona Man, desi membrii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) avertizau ca situatia nu este nici pe departe asa. De altfel, inca din martie, reprezentantii firmelor din turism au cerut demisia presedintelui ANT, acuzand-o ca blocheaza proiecte precum emiterea voucherelor de vacanta si aplicarea impozitului forfetar in turism.

Hotelierii, pagubiti de o lege nefunctionala

Reprezentantii FPTR sustin ca declaratia fostei sefe de la ANT se putea lasa cu amenzi pentru hotelierii care, pregatiti sau nu, refuzau sa deschida unitatile de 1 mai. Potrivit reprezentantului FPTR, Virgil Stancu, Simona Man nu a inteles responsabilitatile pe care le are. Astfel, desi legea voucherelor de vacanta a intrat in vigoare din ianuarie, nu este functionala, deci nu se poate aplica, iar din aceasta cauza hotelierii au pierderi de milioane de lei. „Nu ne mai obligati sa deschidem la 1 mai pentru ca va spun ca in sudul litoralului nici 10% dintre unitati nu sunt pregatite sa deschida. Ne obligati sa deschidem la 1 mai printr-o lege neconstitutionala”, a avertizat Stancu.

 

author avatar
Arpad Dobre
665 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger