AcasăOldSchimbare a modificarii! Asigurarea facultativa si cea obligatorie pentru CASE vor fi...

Schimbare a modificarii! Asigurarea facultativa si cea obligatorie pentru CASE vor fi cuplate

Asigurarea locuintei impotriva dezastrelor naturale acopera, fie si partial, pagubele produse de inundatii

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintei, modificata de cateva ori pana acum, doar-doar va starni interesul romanilor, va fi schimbata din nou.

Asigurarea locuintei impotriva dezastrelor naturale acopera, fie si partial, pagubele produse de inundatii

Dupa ce, in anii trecuti, peste 800.000 de proprietari de locuinte si-au achitat „RCA-ul pe case”, numarul acestora a scazut in prezent la aproximativ 200.000 de asigurati. O vreme s-a vorbit despre plata separata a asigurarii obligatorii, iar cei care cumparau polite facultative – care depaseau, oricum, valoarea celei obligatorii – sustineau ca, astfel, s-au incadrat in prevederile legii din domeniu. Dupa o serie de modificari aduse actului normativ initial, iata ca, in acest an, se va produce o noua „schimbare a modificarii”.

Tandem pentru salvarea PAID

Reprezentantii autoritatilor din domeniul asigurarilor lucreaza in prezent la modificarea legislatiei. Pana in septembrie, in lege va fi introdus un paragraf care va prevedea ca nicio asigurare facultativa nu va putea fi intocmita fara sa contina si contravaloarea asigurarii obligatorii (20 de euro/an pentru locuinte din caramida/beton, 10 euro/an pentru cele din chirpici), fapt ce va fi mentionat clar in polita. Statul incearca, in acest mod, sa scape de acuzatiile de concurenta neloiala din partea reprezentantilor pietei asigurarilor si, pe de alta parte, sa mentina in functiune Pool-ul de Asigurari Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID). Dupa achitarea cuplata a asigurarilor, partea obligatorie va fi virata catre PAID, care, altfel, ramane fara obiectul muncii.

author avatar
Arpad Dobre
559 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger