AcasăOldSalariile de peste 1.000 de euro scapa de suprataxare

Salariile de peste 1.000 de euro scapa de suprataxare

Daniel Chitoiu sustine ca pensiile militare se vor plati din bugetele MApN si MAI

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, ii linisteste pe toti romanii care au salarii de peste 1.000 de euro: veniturile lor nu vor fi suprataxate.

Daniel Chitoiu sustine ca pensiile militare se vor plati din bugetele MApN si MAI

La sfarsitul anului trecut, in coalitia de guvernare USL s-a discutat despre majorarea impozitului pe salariile de peste 1.000 de euro in echivalent lei. La vremea aceea, dupa ce Guvernul Ponta 2 a constatat ca vistieria statului e tot mai goala, numeroase voci din USL au propus ca suprataxarea sa fie aplicata atat asupra salariilor bugetarilor, cat si ale angajatilor din sectorul privat, pentru tot ceea ce depasea 1.000 de euro pe luna. Acest lucru a fost confirmat recent de ministrul Daniel Chitoiu.

S-a rezolvat, nu se poate

Ministrul Finantelor a precizat ca discutii privind suprataxarea salariilor mari au avut loc, insa nu s-a materializat nimic concret. „Era vorba de o cifra bruta sau o cifra neta, de peste 1.000 de euro. Nu am mai luat in discutie si nici nu am mai facut calcule sau analize. Nu am mai discutat in USL. Deocamdata e un subiect inchis”, a spus Chitoiu.

Bani pentru pensiile militarilor

Pe de alta parte, Daniel Chitoiu, a anuntat ca in bugetele  ministerelor Apararii, respectiv Administratiei si Internelor au fost identificate sumele necesare platii pensiilor militare. Ministrul Finatelor a precizat ca plata acestor pensii se va face cu incepere din 1 ianuarie 2014. „Am inaintat un punct de vedere al Guvernului catre Parlament in care am spus ca avem sumele de bani in bugetele ministerelor de resort”, a spus Chitoiu.

author avatar
Arpad Dobre
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger