AcasăOldRomanii renunta la sarmale in avion si achita sejururile cu smartphone-ul

Romanii renunta la sarmale in avion si achita sejururile cu smartphone-ul

Turistii nu mai vin cu oala de sarmale dupa ei in avion si sunt mai exigenti cu ghizii

Turistii romani au evoluat fata de acum un deceniu, cand voiau sa plece in vacanta, de Revelion, cu oala de sarmale la cala avionului, sau veneau la agentia de turism cu banii in punga. Achizitia vacantei se face acum online, cu plata de pe telefonul smart, iar obiectivele turistice sunt verificate cu ajutorul aplicatiilor de pe internet.

Turistii nu mai vin cu oala de sarmale dupa ei in avion si sunt mai exigenti cu ghizii

In urma cu zece ani erau destul de frecvente cazurile in care turistii plecau de Sarbatori in sejururi in strainatate carand dupa ei sarmale in oala si ciorbe la borcan. „Am avut o clienta care a vrut neaparat sa ia oala de sarmale cu ea in vacanta la Viena, si care a tinut atat de mult la acest lucru, incat a preferat sa renunte la avion,  unde nu o acceptau cu sarmalele, si sa mearga cu trenul. Nici asa nu i-a fost usor, si a ajuns sa-i ceara controlorului de la vagonul de dormit sa-i opreasca  caldura in cuseta ca sa nu i se strice sarmalele”, a decalart Remus Visan, Managing Director al agentiei de turism online Paravion.

Turistii ii verifica pe ghizi

La un deceniu distanta, lucrurile s-au schimbat radical. Acum, 80% dintre clienti isi cumpara vacantele online, iar din ce in ce mai multi le achizitioneaza cu smartphone-ul. Numerosi turisti stau cu ghidul Michelin deschis pe telefon si verifica ghizii daca ii duc la obiectivele importante. Au tot felul de aplicatii pe telefon, axate doar pe ghiduri turistice, care iti arata restaurantele si punctele de atractie. „In ziua de azi, ghidul turistic este monitorizat si criticat in functie de review-urile din aplicatiile descarcate de pe Internet”, a mentionat Remus Visan.

author avatar
Arpad Dobre
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger