Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Romanii locuiesc inghesuit si prost

Romanii locuiesc inghesuit si prost

Autor:

Aproape jumatate dintre cetatenii romani traiesc in locuinte foarte mici, iar peste 40% dintre apartamente necesita reparatii si reabilitare termica de urgenta, fiind pline de igrasie si mucegai. Toate acestea influenteaza caracterul locatarilor, care devin depresivi si violenti in societate.

 

ghetou blocuri Zabrauti1 Romanii locuiesc inghesuit si prost

Numeroase familii cu trei-patru membri locuiesc in garsoniere confort III

Aproape jumatate dintre familiile din Romania (46%) traiesc in una sau doua camere. In orase, procentul ajunge chiar la 57%. Cifrele devin mai dramatice cand ne uitam la marimea familiilor. Conform unui studiu realizat de IRSOP si  BCR Banca pentru Locuinte, in apartamente cu maximum doua camere traiesc 40% dintre familiile cu trei persoane, 32% dintre familiile cu patru persoane, 20% dintre familiile cu cinci persoane si 20% dintre familiile cu sase persoane. „Oamenii care provin din familii numeroase inghesuite in spatii stramte raporteaza o crestere a iritabilitatii, a frustratiei, a senzatiei de constrangere si a sentimentului ca nu au control asupra vietii proprii”, a declarat directorul IRSOP, dr. Petre Datculescu.

Probleme si solutii

Potrivit studiilor, peste 40% dintre locuintele din Romania au nevoie urgenta de reparatii, iar peste 16% sunt deteriorate fizic, pline de igrasie, mucegai si prost iluminate. Cat priveste fondul locativ nou, din 2001 pana in 2012 s-au ridicat mai putin de 200.000 de locuinte, in vreme ce, in prezent, cererea este de aproximativ un milion de apartamente doar in mediul urban. Printre solutiile de finantare existente se numara creditul imobiliar, Prima Casa sau produsele de economisire-creditare oferite de bancile pentru locuinte.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!