AcasăOldRomania ramane saraca Europei

Romania ramane saraca Europei

Tot mai multi romani cumpara haine second-hand sau din magazinele de bunuri confiscate de Fisc

Rezultatele economice din 2013 ale statelor membre UE arata ca, pe de o parte, unele tari au iesit din criza, in vreme ce state ca Spania sau Grecia mai au de tras din greu pana in 2015. In Romania, puterea de cumparare este de 27% din media UE, tara noastra avand „semne vitale” doar la exporturi si agricultura.

Tot mai multi romani cumpara haine second-hand sau din magazinele de bunuri confiscate de Fisc

Un studiu efectuat de compania GfK privind climatul de consum in Europa vine cu vesti nu tocmai bune pentru Romania. Concetatenii nostri  sunt in continuare pesimisti in privinta revenirii economiei, ar vrea sa cumpere, dar nu prea au cu ce si nu prea mai spera in majorarea veniturilor.

Puterea de cumparare, la pamant

Studiul GfK arata ca, in ciuda cresterii continue din ultimii cativa ani, Romania ramane una dintre cele mai sarace natiuni din Europa. Acest lucru reiese, de exemplu, si din datele privind puterea de cumparare. Astfel, in 2013, puterea de cumparare per capita era in medie de 3.491 euro. Aceasta cifra reprezinta numai 27,1% din media europeana.

Spania si Grecia mai au de rabdat

Performantele economice ale unor tari cu probleme, cum ar fi Grecia, Italia, Portugalia si Spania, vor inregistra doar slabe imbunatatiri. Cipru si Slovenia trebuie sa mai astepte inca un an pentru ca economiile lor sa intre pe crestere. Rata somajului in cele 18 tari din zona euro va continua sa ramana la fel de ridicata in 2014 ca si in anul anterior, situandu-se la 12,2% (si de peste 20% in Spania si Grecia).

Roma intra in faliment

Roma se afla in pragul falimentului, dupa ce executivul italian a retras din Parlament un decret care ar fi ajutat capitala Italiei sa acopere un deficit bugetar de 816 milioane euro. Banii erau necesari de urgenta pentru acoperirea partiala a cheltuielilor cu plata serviciilor si a salariilor.

author avatar
Arpad Dobre
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger