AcasăOldRomania poate pierde 40 de miliarde de euro din cauza functionarilor

Romania poate pierde 40 de miliarde de euro din cauza functionarilor

Leonard Orban cere imbunatatirea performantelor administratiei publice

Suma alocata Romaniei din bugetul UE pentru perioada 2014-2020 este de aproximativ 40 de miliarde de euro, dar tara noastra risca sa piarda acesti bani, din cauza functionarilor nepregatiti.

Leonard Orban cere imbunatatirea performantelor administratiei publice

Fostul comisar european Leonard Orban a avertizat, ieri, ca Romania risca sa piarda fondurile europene pentru urmatorii sapte ani, daca nu imbunatateste performantele administratiei publice. „Comisia Europeana ne-a cerut deja o noua strategie de imbunatatire a capacitatii administrative. Daca pana la sfarsitul anului 2016 aceasta strategie nu va exista si lucrurile nu vor fi semnificativ imbunatatite, noi vom fi supusi inclusiv riscului de a nu utiliza pe o perioada mai scurta sau mai lunga fondurile alocate Romaniei”, a avertizat Orban. Romania a atras doar 13% din fondurile alocate de UE in perioada 2007-2013, iar fostul comisar european nu este singurul care trage un semnal de alarma in ceea ce priveste tara noastra.

Avertismente de la Bruxelles

O scrisoare trimisa recent ambasadorului misiunii permanente a Romaniei la UE, Mihnea Motoc, semnata de directorul adjunct al Directoratului general regional pentru politici urbane al CE, Normunds Popens, ii pune la colt pe ministrii guvernului Ponta. „Propunerile facute de guvernul Romaniei nu intrunesc inca minimele conditii de calitate si credibilitate pentru a permite un dialog informal eficient privind viitoarele documente de programare”, sustine Popens. Mai rau, oficialul UE avertizeaza ca finantarile cerute de ministrii romani sunt nerealiste, iar negocierile pentru obtinerea lor sunt „premature si nepotrivite”.

author avatar
Arpad Dobre
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger