AcasăOldRomania are o politica fiscala gresita

Romania are o politica fiscala gresita

Reprezentantii ONG-urilor straine atrag atentia, la unison cu oamenii de afaceri, ca taxele si impozitele mari nu fac decat sa-i alunge pe investitori si sa falimenteze firmele, care sunt obligate sa-si concedieze angajatii.

Critic. Guvernul vrea adoptarea rapida a bugetul de stat, dar Sven-Joachim Irmer sustine ca acesta este depasit ca structura

Directorul pentru Romania si Moldova al Fundatiei Konrad Adenauer, Sven-Joachim Irmer, afirma ca sistemul bugetului consolidat, aplicat in prezent in Romania este depasit, iar politica fiscala gresita nu-i poate atrage pe investitori. „Sporirea sarcinii fiscale prin cresterea impozitelor si taxelor nu va creste atractivitatea economiei romanesti. Am facut un exercitiu si am constatat ca exista 113 taxe, impozite si contributii pe care trebuie sa le plateasca o firma in Romania.

Sven-Joachim Irmer

Cu un asemenea numar de taxe, chiar si un contribuabil binevoitor poate intra fara sa vrea in culpa”, a spus Irmer, estimand ca aceasta situatie va duce la reducerea  accentuata a surselor si asa saracacioase ale bugetului de stat.

Sanatatea – o fundatura

Directorul Fundatiei Konrad Adenauer a avertizat ca, in aceste conditii  nu vor putea fi construite drumuri, autostrazi si, fapt foarte grav, nu se vor putea aloca  fonduri necesare pentru invatamant si sanatate. „Sistemul de taxe si impozite trebuie separat de contributiile sociale. In ceea ce priveste sistemul de sanatate, in Romania, statul a ajuns intr-o fundatura si nici nu se intrevad masuri care ar mai putea rezolva aceasta situatie”, a spus Irmer.

author avatar
Arpad Dobre
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger