AcasăOldRenault Alpine redivivus!

Renault Alpine redivivus!

Alpine Vision va avea un motor unic, pe care Grupul Renault nu il va folosi si la alte modele

La peste 50 de ani de cand facea furori la Raliul de la Monte Carlo, Alpine revine in forta din 2017. Alpine e o marca de masini sport cumparata de Grupul Renault in anii ’70. Productia Alpine s-a incheiat in 1995.

Alpine Vision va avea un motor unic, pe care Grupul Renault nu il va folosi si la alte modele

Grupul Renault pregateste de 20 de ani revenirea Alpine, o masina speciala care avea nevoie de o revenire speciala. Francezii au anuntat oficial revenirea in 2012 si abia acum, in 2016, au prezentat Vision, inspirat din clasicul Alpine A110. La Monte Carlo, acolo unde Alpine castiga celebrul raliu, seful Renault a dezvelit conceptul ce anunta viitoarele modele fabricate cu sigla Alpine. Grupul Renault nu a aplicat reteta practicata in industria auto cu modele rivale ce seamana intre ele si s-a ghidat dupa modelul clasic, A110. Farurile alungite sunt completate de proiectoare, plasate in locul unde in mod obisnuit este amplasata grila din fata.

"Incercam sa revenim la origini si sa avem grija ca acest produs sa fie legat de trecut", spun reprezentantii Renault

Si silueta masinii aduce aminte de stramosul Alpine, cu plafonul plonjat al acoperisului. Si in partea din spate gasim un tribut adus A110 prin stopurile LED in forma literei X. Alpine Vision isi va pastra forma actuala in proportie de 80%, a anuntat directorul de design al Renault, Antony Villain. Interiorul noului model Alpine combina aspectul unei masini sport cu cel al unei masini de curse. Designerii au pregatit o piele extrem de fina, cusuta cu ata alba, acompaniata de bucati de panza. Nu lipsesc insertiile de aluminiu si scaunele sport, de care atarna centuri cu prindere in patru puncte. Exact ca in masinile de curse. Un motor turbo in patru cilindri capabil sa atinga suta de km/h in doar 4,5 secunde echipeaza noul Alpine. Sasiul va fi dezvoltat impreuna cu divizia de motorsport, care participa incepand din acest an din nou in Formula 1. Masina va fi ultrausoara si va cantari aproximativ 1.000 de kilograme. Motorul va fi amplasat central, asa cum ii sta bine unei masini sport de dimensiuni reduse. Pentru a celebra evenimentul, Renault a invitat 85 de posesori ai vechiului Alpine Berlinette A 110, model ce a inspirat Alpine Vision la Monte Carlo, acolo unde au facut o parada pana pe celebrul Col de Turini, locul unde Alpine a scris istorie de-a lungul anilor la Raliul de la Monaco.

author avatar
National
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger