AcasăOldRabla 2016 costa 135 milioane de lei

Rabla 2016 costa 135 milioane de lei

Banii pentru programul Rabla 2016 sunt mai putini decat cei din 2015

Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (“Rabla”) va beneficia, in 2016, de un buget de 135 de milioane de lei, in scadere cu 32,5% fata de editia anterioara, cand s-a ridicat la 200 de milioane lei.

Banii pentru programul Rabla 2016 sunt mai putini decat cei din 2015

Nota de fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016 al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), mai prevede ca veniturile AFM pentru anul 2016 sunt estimate la 840,6 milioane lei, cu aproape 1% mai mari fata de cele inregistrate in anul precedent, din care: 831,26 milioane lei venituri fiscale (timbru de mediu si alte impozite si taxe fiscale), 5,2 milioane lei venituri nefiscale (dobanzi la depozitele constituite din excedentul anilor precedenti).

Cum se cumpara un autoturism nou prin Programul Rabla?

Persoanele care doresc sa beneficieze de reducerea oferita de stat, aferenta primelor de casare, trebuie sa se prezinte cu autoturismul vechi la un centru autorizat de colectare si casare. Colectorul elibereaza certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, precum si tichetul valoric de 1.500 euro. Proprietarul autovehiculului casat trebuie sa obtina copii legalizate ale certificatului de inmatriculare si ale certificatului de distrugere, ce vor fi utilizate ulterior in vederea radierii autoturismului din evidenta circulatiei. Proprietarul autovehiculului casat (sau detinatorul tichetelor valorice) se poate inscrie apoi la un dealer sau producator autorizat in vederea achizitionarii unui autoturism nou, pe baza unui dosar ce trebuie sa contina urmatoarele documente: actul de indentitate al proprietarului, in copie si in original; tichetul valoric in original; certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, in copie legalizata; certificatul de radiere din evidenta circulatiei a autovehiculului vechi, in original; in cazul contractelor de leasing este necesara si declaratia pe proprie raspundere, in forma autentificata de notarul public, prin care proprietarul isi exprima in mod explicit optiunea de a achizitiona autovehiculul nou la finalul perioadei de leasing. In factura emisa de producator sau dealer se va evidentia pretul autovehiculului nou, precum si diferenta de plata aferenta reducerii oferite de stat prin prima de casare.

author avatar
National
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger