AcasăOldPrim-viceguvernatorul BNR, artizanul „electoratei”?

Prim-viceguvernatorul BNR, artizanul „electoratei”?

Florin Georgescu nu pare influentat politic de Victor Ponta

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a exprimat, recent, ingrijorarea fata de „comenzile” date de guvern Bancii Nationale a Romaniei, printre acestea numarandu-se si legea de reducere cu 50% a ratelor bancare in acest an electoral. Presedintele crede ca prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, ar fi fost cel care ar fi gandit „electorata”.

Florin Georgescu nu pare influentat politic de Victor Ponta

Nu este prima data cand BNR se afla in mijlocul luptelor politice. Interpelati saptamana trecuta vizavi de implicarea in redactarea legii privind „electorata”, reprezentantii BNR au precizat ca ideea nu apartine institutiei. Potrivit BNR, schema in cauza se bazeaza, in esenta ei, pe masuri fiscale, fiind conceputa, initiata si dezvoltata de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Totusi, reprezentantii institutiei recunosc faptul ca BNR a propus prevederea referitoare la negocierea individuala de catre debitori cu bancile comerciale. BNR a fost consultata in legatura cu legea, iar o echipa a institutiei a oferit expertiza pe aceasta tema.

Banuieli

Presedintele Traian Basescu a avertizat recent ca asupra BNR se fac presiuni politice, iar institutiei i se comanda, direct de la Guvern, cand sa deprecieze leul si cand sa-l aprecieze. In plus, presedintele Romaniei crede ca legea privind „electorata” ar fi fost gandita de prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. Nici acesta, nici BNR, nu au prezentat, pana la inchiderea editiei, un punct de vedere referitor la suspiciunile amintite.

author avatar
Arpad Dobre
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger