AcasăOldPonturi la alegerea asigurarii de sanatate

Ponturi la alegerea asigurarii de sanatate

Asigurarile private acopera si tratamente si servicii oferite in strainatate

Cei care vor sa beneficieze de servicii si tratamente de specialitate in tara sau in strainatate pot alege incheierea unei asigurari private, insa e bine sa fie atenti la o serie de elemente, pentru a nu plati bani in plus daca nu e nevoie.

Asigurarile private acopera si tratamente si servicii oferite in strainatate

Sistemul sanitar public nu acopera intotdeauna nevoile populatiei, iar asigurarile private de sanatate devin o alegere utila celor care vor ingrijire medicala de calitate, oriunde in lume. Potrivit specialistilor MediHelp International, este bine sa fiti atenti la o serie de aspecte atunci cand alegeti o asigurare de sanatate privata cu acoperire internationala:

1.         Aria de acoperire. Asigurarea medicala ar trebui sa cuprinda atat zona de rezidenta, cat si alte zone de interes pentru un potential tratament medical (calatorii de afaceri, de exemplu).

2.         Termenii de subscriere. Exista polite care acopera si conditiile medicale pre-existente.

3.         Tratarea bolilor grave. Ar trebui aleasa o asigurare ce acopera tratamentul complet al cancerului (costul interventiilor chirurgicale, medicamentatiei etc) si al bolilor cronice.

4.         Fransiza. Este suma pe care asiguratul o achita, daca alege aceasta optiune in vederea diminuarii valorii primei de asigurare.

5.         Beneficii relevante. Asigurarea de sanatate trebuie sa includa doar beneficiile de care are nevoie asiguratul, nu si serviciile pe care nu le doreste.

6.         Asistenta. Este vorba de persoanele care vor fi contactate primele in cazul unei urgente (inclusiv ambulanta aeriana).

7.         Compania de asigurari. Asiguratii ar trebui sa verifice daca aceasta prezinta siguranta financiara.

8.         Acoperire adecvata. Trebuie luata in considerare tara de rezidenta, locul de munca sau reglementarile locale privind asigurarea  de sanatate publica.

9.         Asigurari pentru familie. In majoritatea cazurilor, membrii familiei pot fi adaugati la planul de asigurare medicala al asiguratului.

10.      Pretul. Acesta va creste in functie de numarul de beneficii si/sau persoane care sunt incluse in polita de asigurare.

author avatar
Arpad Dobre
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger