AcasăOldPierderi la Romgaz si OMV Petrom din cauza ieftinirii petrolului

Pierderi la Romgaz si OMV Petrom din cauza ieftinirii petrolului

omv petromCum a reacţionat Adrian Câciu după ce OMV a zis că va plăti taxa de solidaritate în Austria

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 124,18 milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 110,81 milioane lei, cu 3,67% mai mare fata de saptamana precedenta.

omv petrom
Ieftinirea titeiului a scazut profiturile OMV Petrom

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile emise de Fondul Proprietatea (35,53 de milioane de lei), Banca Transilvania (23,96 de milioane de lei), OMV Petrom (9,49 de milioane de lei), Transgaz (7,17 milioane de lei) si Romgaz (6,99 de milioane de lei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat cresteri 23 titluri, 14 au stagnat, iar 35 au consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la titlurile Turbomecanica, Mecanica Fina si Uztel, de +7,69%, +7,28%, respectiv, de +5,47%. Cea mai mare scadere  a fost contabilizata de actiunile Petrolexportimport, de  -20,80%, respectiv, de cele inregistrate la titlurile SIF Hoteluri si Prefab, de -14,68% si – 9,34%.

Erste Bank, in scadere, BRD, in crestere

Saptamana aceasta s-au inregistrat scaderi pe toti indicii de la Bucuresti, piata locala fiind influentata de corectiile puternice de pe pietele externe. Indicele ROTX a consemnat cea mai mare depreciere, de 1,70%, dupa ce actiunile Erste Bank au incheiat saptamana cu o scadere de 3,94%. Titlurile grupului bancar au fost afectate de un anunt al Comitetului de la Basel pentru Supraveghere Bancara, in care se sugereaza majorarea costurilor cu riscul ale bancilor austriece pentru creditele in valuta, in special cele in franci, oferite de catre acestea. Din randul emitentilor mari, actiunile companiilor Transgaz si BRD au fost singurele care s-au apreciat in aceasta saptamana, cu 0,37% si, respectiv, cu 0,17%. Pe de alta parte, BVB, Nuclearelectrica si Fondul Proprietatea au scazut saptamana trecuta cu 2,69%, 2,47% si 1,60%. Actiunile Romgaz  s-au depreciat cu 1,43%, atingand minimul istoric de 27,25 de lei/titlu. Evolutia negativa a pretului petrolului si cea a pretului gazelor naturale au condus la scaderi puternice ale titlurilor OMV Petrom si Romgaz in decursul anului. Acestea inregistreaza cele mai slabe performante de la inceputul anului din randul companiilor din indicele BET, actiunile OMV Petrom scazand cu 24,61%, iar cele ale Romgaz, cu 20,57%.

author avatar
Arpad Dobre
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger