AcasăOldPetrom creste la Bursa, dar evolueaza sub asteptari

Petrom creste la Bursa, dar evolueaza sub asteptari

Fondul Proprietatea asteapta cresterea cotatiilor petrolului pe burse

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 157,26 milioane  lei, cele cu actiuni cumuland 141,60 milioane lei, in scadere cu 4,37% fata de saptamana precedenta.

Fondul Proprietatea asteapta cresterea cotatiilor petrolului pe burse

Cele mai  importante  schimburi  s-au  realizat  cu  titlurile  Electrica  (34,77 milioane lei), Banca Transilvania (31,13  milioane  lei), Fondul Proprietatea (19,99 milioane lei), Romgaz (11,91 milioane lei) si OMV Petrom (8,54 milioane lei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat plusuri 29 de titluri, 17 au stagnat, iar alte 26 de companii prezente la BVB au consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la titlurile Oltchim, Mecanica Fina si Casa de Bucovina, de +48,82%, +29,18%, respectiv, +10,58%. Cea mai mare scadere s-a consemnat la titlurile Prefab, de – 15,29%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate la actiunile SIF Hoteluri si Electroaparataj, de – 14,68%, respectiv, de – 14,62%.

Asteptari pozitive pentru Fondul Proprietatea

Din randul emitentilor mai mari s-au evidentiat actiunile OMV Petrom, care au incheiat ziua de vineri in crestere cu 2,86% fata de saptamana trecuta. Analiza Puls Capital arata ca aprecierea vine insa dupa o perioada mai lunga de  scaderi, titlurile SNP atingand chiar saptamana trecuta minimele ultimilor trei ani si noua luni. Cresterea pretului petrolului din aceasta saptamana este un semn bun pentru Fondul Proprietatea, care asteapta aprecierea barilului de petrol pentru a lista si vinde o parte din OMV Petrom pe bursa de la Londra. Potrivit analistilor Intercapital Invest,  Fondul are nevoie de cash pentru a putea continua programul de rascumparari in vederea reducerii discountului si pentru a continua distributia de capital catre investitori. In prezent, Fondul Proprietatea detine aproximativ 19% din capitalul social al OMV Petrom si a fost afectat de trendul negativ al titlurilor companiei, inceput in a doua parte a anului trecut, odata cu deprecierea cotatiilor petrolului.

author avatar
Arpad Dobre
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger