AcasăOldPetrolul iranian poate intra in Europa prin Romania

Petrolul iranian poate intra in Europa prin Romania

Teheranul a trimis deja in Europa cateva milioane de tone de petrol

Identificarea unor rute de acces al hidrocarburilor iraniene pe piata europeana prin Romania, care sa asigure, in viitor, dezvoltarea coridorului energetic dinspre Iran catre Europa, a fost una dintre temele discutiei dintre secretarul de stat din Ministerul Energiei, Aristotel Jude, si ministrul adjunct al Petrolului din Iran, Amir Zamaninia.

Teheranul a trimis deja in Europa cateva milioane de tone de petrol

Intalnirea a avut loc la sediul Ministerului Petrolului din Iran, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei. In cadrul intrevederii au fost abordate aspecte legate de etapele si procedurile pe care companiile romanesti ar putea sa le urmeze pentru a accesa piata serviciilor din industria de petrol si gaze naturale din Iran, precum si cele in raport cu participarea la explorarea, dezvoltarea si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze naturale din Iran. Recent, Iranul a efectuat prima livrare de titei spre Europa de la ridicarea sanctiunilor, de milioane de tone, obiectivul fiind majorarea livrarilor in regiune cu 1,5 milioane de barili pe zi. Teheranul a trimis petrolul de la terminalul Kharg Island catre Constanta si alte porturi europene, beneficiarele fiind grupul rus Lukoil, firma franceza Total si rafinaria spaniola Compania Espanola de Petroleosbdin.

Putin: Rusia isi va ingheta productia de petrol la nivelul lunii ianuarie

Presedintele Federatiei Ruse a facut declaratia in urma unui acord in acest sens semnat in cadrul unei intalniri cu directorii celor mai mari companii petroliere ale tarii.

Ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, si exportatorii straini de petrol au cazut de acord ca Rusia sa nu-si creasca exporturile de petrol, a indicat Vladimir Putin, noteaza Russia Today. ”A fost propus ca volumul productiei petroliere a Rusiei in 2016 sa se bazeze pe cifrele din luna ianuarie”, a declarat Putin. Alexandr Novak a informat ca 15 tari au confirmat ca isi vor bloca nivelul productiilor actuale, adaugand ca producatori din Africa, America Latina si din golful Persic sunt interesati de acord. Luna trecuta, agentia Bloomberg a anuntat ca Rusia si Arabia Saudita au cazut de acord pentru stoparea cresterii productiei de petrol brut.

author avatar
National
570 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger