AcasăOldPatronii cer ca jumatate din impozitele lor sa ajunga la primarii

Patronii cer ca jumatate din impozitele lor sa ajunga la primarii

Presedintele AOAR, Florin Pogonaru,vrea ca jumatate din impozitele platite de patroni sa fie folosite de primarii pentru repararea infrastructurii

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a emis un Document de pozitie referitor la „Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei – Romania policentrica 2035”. Oamenii de afaceri propun ca, daca primarii tot nu sunt in stare sa atraga fonduri europene pentru a repara drumurile si a se racorda la sistemul de gaze, guvernantii sa permita ca macar 50% din impozitele platite de firme sa revina consiliilor locale.

Presedintele AOAR, Florin Pogonaru,vrea ca jumatate din impozitele platite de patroni sa fie folosite de primarii pentru repararea infrastructurii

Oamenii de afaceri sustin ca administratiile locale trebuie incurajate si sustinute in a-si asuma roluri cat mai active in transparentizarea activitatii curente, reducerea birocratiei, emiterea cat mai rapida a autorizatiilor si a avizelor locale necesare realizarii unor proiecte de importanta locala sau nationala (sectoare de cai rutiere, conducte de gaze etc.). AOAR a sustinut constant necesitatea stimularii administratiilor in crearea de noi locuri de munca, propunand ca 50% din taxele si impozitele aferente noilor locuri de munca sa suplimenteze direct veniturile bugetelor locale. Asociatia a propus incurajarea si stimularea investitiilor locale, prin finantarea de la bugetul de stat a unei cote parti din valoarea acestor proiecte, alocarile urmand a fi proportionale cu nivelul efortului financiar facut de bugetul local. Oamenii de afaceri considera ca propunerea este de actualitate si fireasca in perspectiva aplicarii prevederilor noului Cod Fiscal incepand cu 1 ianuarie 2016, respectiv a posibilitatii cresterii taxelor locale cu 20%.

Primarii trebuie responsabilizati

AOAR reaminteste ca, pentru atragerea investitorilor, crearea de locuri de munca si cresterea economiei locale, deciziile si actiunea locala sunt esentiale, in conditiile in care administratia locala dispune de terenuri de constructii, emite avize, pregateste si asigura forta de munca etc. AOAR a cerut constant responsabilizarea administratiilor locale in legatura cu derularea proiectelor finantate din fonduri europene, avand in vedere ca finantarea acestora s-a aprobat pentru proiecte solicitate tocmai de administratiile locale (apa, canalizare, gropi ecologice, drumuri, scoli etc.). „In aceste conditii, suntem convinsi ca ar fi crescut semnificativ gradul de absortie a fondurilor UE si s-ar fi redus volumul finantarilor solicitate exclusiv din bugetul de stat”, se arata in Documentul de pozitie al AOAR.

author avatar
Arpad Dobre
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger