AcasăOldPatronii anunta un val de angajari in 2016

Patronii anunta un val de angajari in 2016

Patronii anunta angajari numeroase in industria prelucratoare

Angajatorii vor sa continue activitatile de angajare si in urmatoarele trei luni, in toate regiunile tarii si in noua din zece sectoare de activitate. Cele mai multe joburi sunt oferite in comert si industria prelucratoare.

Patronii anunta angajari numeroase in industria prelucratoare

Cei aflati in cautarea unui loc de munca in intervalul ianuarie – martie 2016 se pot astepta la un ritm de angajare sustinut. Conform celei mai recente editii a Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca. 16% dintre angajatori anunta intentii de sporire a numarului total de angajati. Pe de alta parte, 15% anticipeaza scaderi si 66% nu prevad schimbari in numarul de personal.

Joburi in comert si industrie

In noua din cele zece sectoare de activitate cuprinse in studiu, angajatorii se asteapta la cresteri ale nivelului de personal. Cea mai robusta prognoza pentru intervalul ianuarie – martie 2016 este formulata in sectorul Comert cu ridicata si cu amanuntul, unde mai mult de 1 din 4 angajatori raporteaza planuri de crestere a numarului total de angajati. Previziunea neta de angajare, de +23%, este cea mai puternica raportata in acest sector – din trimestrul IV/2012 pana in prezent – si se imbunatateste atat in raport cu trimestrul in curs (IV/2015) cat si cu trimestrul I/2015 cu trei, respectiv 15 puncte procentuale. De asemenea, si in sectorul Industrie prelucratoare, ponderea angajatorilor care intentioneaza sa-si majoreze numarul de personal este tot de aproximativ 1 din 4, in ciuda unei usoare restrangeri a planurilor de angajare comparativ cu trimestrul IV/2015. Previziunea privind angajarile slabeste, de altfel, prin raport cu trimestrul in curs in opt din cele zece sectoare analizate, cel mai abrupt declin fiind raportat in constructii. Singura previziune negativa ramane doar in sectorul de energie electrica, apa si gaze, unde angajatorii nu au mai anuntat intentii de angajare de aproape trei ani.

author avatar
Arpad Dobre
467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger