AcasăOldOTP Bank, obligata sa inghete cursul francului elvetian

OTP Bank, obligata sa inghete cursul francului elvetian

Adrian Cuculis sustine ca OTP Bank are de achitat catre debitori 1,4 milioane de lei

Avocatul Adrian Cuculis a anuntat, ieri, ca OTP Bank a incasat o „serie” de sapte decizii judecatoresti care ii impun inghetarea cursului francului elvetian mult sub actualul curs, de 4,10 lei/CHF, scazand chiar la 2 lei/CHF.

Adrian Cuculis sustine ca OTP Bank are de achitat catre debitori 1,4 milioane de lei

Bancile sunt obligate, rand pe rand, sa modifice contractele de creditare in favoarea debitorilor, care obtin tot mai multe decizii de anulare a clauzelor abuzive si inghetarea cursului francului elvetian, uneori la nivelul din 2008. Asa a pierdut, recent, si Piraeus Bank un proces ce viza un credit in franci elvetieni. Instanta a constatat caracterul abuziv al clauzelor contractuale privind suportarea de catre consumator a diferentelor de curs valutar inserate in contractul de credit. Magistratii au declarat nulitatea absoluta a clauzelor mentionate anterior, ca efect al constatarii caracterului abuziv al acestora.

Adrian Cuculis

De asemenea, instanta a dispus inghetarea cursului de schimb valutar CHF-leu pentru efectuarea platilor in temeiul contractului mentionat, la valoarea de la momentul semnarii contractului, respectiv calcularea si plata ratelor lunare si a tuturor rambursarilor contractului, la valoarea in lei a francului elvetian de la data semnarii contractului, pe intreaga perioada contractuala.  Intre timp, a venit si randul altor banci, printre care OTP Bank, sa fie obligate de instante sa modifice contractele in favoarea debitorilor.

Sapte dintr-o lovitura

Avocatul Adrian Cuculis a anuntat , ieri, ca OTP Bank a incasat o „serie ” de sapte decizii, prin care este obligata de instante sa inghete cursul CHF si sa anuleze clauzele abuzive. „Am reusit sa infrangem OTP, care avea cele mai multe hotarari pozitive (…) pe tema inghetarii cursului valutar. Sunt, in total, sapte reclamanti care au castigat inghetarea cursului valutar. Cel mai mic curs obtinut de catre unul dintre reclamanti a fost de 2 lei/franc elvetian. Astfel, prejudiciul pe care banca il are de achitat este de 1.400.000 de lei”, a anuntat Adria Cuculis.

author avatar
Arpad Dobre
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger