AcasăOldNoi reguli de etichetare a carnii

Noi reguli de etichetare a carnii

Trebuie sa aflam de unde vine carea aflata la vanzare

Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va trebui sa cuprinda mentiuni privind tara sau tarile de origine, nastere, crestere, sacrificare si transare a animalului, conform unor modificari propuse in Parlament.

Trebuie sa aflam de unde vine carea aflata la vanzare

Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va cuprinde urmatoarele mentiuni: a) tara de origine; b) nascut in … (tara); c) crescut in … (tara); d) sacrificat in … (tara); e) transat in … (tara); f) marca de sanatate publica veterinara/ marca de identificare. Totodata, eticheta “carne romaneasca” va fi aplicata doar produsului care a fost obtinut in intregime in Romania. Comerciantii vor fi obligati si sa afiseze vizibil sintagma “carne romaneasca” daca aceasta indeplineste conditiile prevazute in Regulamentul UE nr. 1337/2013 privind indicarea tarii de origine sau a locului de provenienta pentru carnea proaspata, refrigerata sau congelata, precum si Regulamentul CE nr. 1760/2000 privind sistemul de identificare si inregistrare a bovinelor si privind etichetarea carnii de vita si manzat.

author avatar
Catalin Dumitrescu
666 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger