AcasăOldMerkel-Obama, un parteneriat de vis - SUA, la cutite cu UE

Merkel-Obama, un parteneriat de vis – SUA, la cutite cu UE

Angela Merkel e multumita de parteneriatul de vis cu Barack Obama

Cancelarul Germaniei, Anglea Merkel, a dat frau liber sentimentelor sale pentru Administratia Obama, declarand ca idealul sau in viata – in materie de parteneriat – este SUA. Pe de alta parte, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a fost oripilat de injuriile aduse UE de catre un oficial al SUA.

Angela Merkel e multumita de parteneriatul de vis cu Barack Obama

Autoritatile SUA  nu stiu cum si ce sa mai faca pentru a  schimba politica economica actuala a Berlinului, bazata pe competitivitate in conditii de consum redus. Mai mult, oficialii de la Washington considera ca Germania este de vina pentru esecurile lor in relansarea economiei SUA. Secretarul general al Trezoreriei SUA, Jack Lew, a incheiat recent o vizita in Germania, unde venise cu scopul de a convinge Berlinul sa accelereze proiectul uniunii bancare din zona euro. Lew a cerut Germaniei sa faciliteze cresterea consumului de produse americane. Conform analistilor, este posibil ca, in timpul vizitei oficialului american sa se fi discutat si despre ancheta desfasurata de autoritatile financiare din SUA asupra celei mai mari banci germane, Deutsche Bank, deoarece exista suspiciuni de spalare de bani si manipularea dobanzilor.

Van Rompuy e oripilat

Herman Van Rompuy este furios ca Victoria Nland a injurat UE

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a calificat drept „inacceptabile” recentele declaratii ale secretarului de stat adjunct american pentru afaceri europene si asiatice, Victoria Nuland. Referindu-se la posibilitatea implicarii ONU in criza din Ucraina, Nuland i-a spus ambasadorului SUA in Ucraina: „Cred ca ar fi minunat, ar ajuta sa asezam lucrurile si ONU ar putea contribui, dar, stii ceva … fuck UE!”.

Berlin + Washington = love

Dupa ce a sarit ca arsa, auzind ca un oficial SUA si-a permis alegatii ireverentioase la adresa UE, cancelarul german Angela Merkel si-a indulcit pe neasteptate tonul fata de Administratia Obama (o fi din cauza anchetei la Deutsche Bank). „UE si, implicit, Germania, nici nu pot visa la un partener mai bun decat Statele Unite in aceasta problema (criza ucraineana – n.r.)”, a declarat satisfacuta Merkel. In aceste conditii, nu ar fi de mirare sa aflam ca autoritatile SUA au ajuns la o intelegere cu Deutsche Bank, la fel ca si in cazul altor banci suspectate de manipularea dobanzilor.

author avatar
Arpad Dobre
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger