AcasăOldMerkel cere puteri sporite pentru Comisia Europeana

Merkel cere puteri sporite pentru Comisia Europeana

Angela Merkel vrea sa-si subordoneze (si) Comisia Europeana

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, are in vedere sporirea  puterilor Comisiei Europene (CE), care ar urma sa oblige statele membre cu probleme financiare sa incheie acorduri de reforme fiscale.

Angela Merkel vrea sa-si subordoneze (si) Comisia Europeana

Potrivit Der Spiegel, in timp ce Bruxellesul are ca tema de gandire cum sa sporeasca aceste competente ale CE, Ministerul german al Finantelor s-a si apucat de treaba si va elabora un act normativ prin care comisarii europeni ar putea primi puteri discretionare. Statul german este singurul care are o reala crestere economica in UE, in general, si in zona euro, in special, asadar masura initiata de Merkel va viza, practic, toate celelalte state membre. Pentru aceasta este insa necesara si modificarea , pe ici, pe colo, mai ales in partile esentiale, a Tratatului de Aderare.

Intentia lui Merkel este de a mandata CE sa incheie acorduri obligatorii cu orice stat UE pentru cresterea competitivitatii si a disciplinei fiscale si atragerea investitiilor. In schimb, tara respectiva va avea acces la ajutor financiar suplimentar, evident, doar dupa ce urmeaza dispozitiile UE:  taie puternic din cheltuielile bugetare si imbunatateste colectarea taxelor, acestea din urma fiind temele favorite ale Angelei Merkel.

author avatar
Arpad Dobre
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger