AcasăOldLoteria Romana pierde bani, statul nu se plange

Loteria Romana pierde bani, statul nu se plange

Cele mai multe terminale pentru video-loterie puteau fi amplasate in agentiile loto

Loteria Romana a pierdut 75 de milioane de euro pentru ca nu si-a respectat obligatiile contractuale intr-o asociere care viza organizarea unei video-loterii. Niciun reprezentant al statului nu a depus vreo plangere cu privire la pierderea sumei mentionate, precum si a altora ce ar fi rezultat din parteneriat.

Cele mai multe terminale pentru video-loterie puteau fi amplasate in agentiile loto

Compania Nationala Loteria Romana si firma Novo VLTech Solutions, o companie romaneasca ce face parte din grupul de firme Novomatic (din Austria), au semnat in anul 2013 un contract de parteneriat (asociere in participatie) pe termen lung in domeniul video-loteriei. Potrivit acestui contract, firma austriaca avea obligatia de a furniza 10.000 terminale de video-loterie (VLTs), precum si sistemul de video-loterie asociat acestuia.  Loteria Romana avea, la randul ei, obligatia de a pune la dispozitia asocierii astfel create locatii pentru amplasarea terminalelor de video-loterie. Veniturile obtinute din asociere urmau a fi impartite intre parteneri pe baze egale (50%/50 %).

Obligatii nerespectate

Contractul prevedea si acordarea Companiei Nationale Loteria Romana, o singura data, a unui venit minim garantat, in suma de 75 milioane euro, daca anumite conditii erau indeplinite. Una dintre ele prevedea sa fie instalate si sa devina operationale minimum 10.000 de terminale de video-loterie. Loteria Romana a pus la dispozitie locatii pentru amplasarea a doar jumatate din numarul agreat de astfel de terminale. Pe de alta parte, Novo VLTech Solutions a precizat ca a actionat intotdeauna cu respectarea deplina a tuturor oligatiilor contractuale asumate si va proceda de aceeasi maniera si in viitor.

Autoritatile, impasibile

Contractul de asociere a fost verificat si analizat de mai multe autoritati ale statului, insa, pana in acest moment nu exista nicio informatie referitoare la o eventuala plangere formulata impotriva acestui contract – sau a neincasarii celor 75 de milioane de euro – de catre vreo autoritate. „Din pacate, zvonuri si informatii false referitoare la aceasta chestiune sunt raspandite in zona media si din acest motiv Novo VLTech Solutions  are in vedere pregatirea utilizarii de mijloace legale pentru a preveni producerea unor eventuale prejudicii suplimentare viitoare”, au avertizat, ieri, reprezentantii companiei.

author avatar
Arpad Dobre
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger