AcasăOldLege pentru combaterea contrafacerii magiunului si gemurilor

Lege pentru combaterea contrafacerii magiunului si gemurilor

Magiunul si gemurile trebuie sa contina peste 55% fructe

Un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii va reglementa mult mai strict retetele de fabricatie ale magiunului si gemurilor, pentru a scoate de pe piata produse cu nume similare, dar cu un continut foarte scazut de fructe, insa bogat in E-uri si inlocuitori.

Magiunul si gemurile trebuie sa contina peste 55% fructe

Potrivit proiectului de act normativ, magiunul de prune este definit ca o pasta groasa, omogena, cu un continut de substanta uscata solubila egal cu 55% sau mai mult. Totodata, la fabricarea produselor precum gem, magiun de prune, marmelada, jeleu de fructe se pot folosi urmatoarele ingrediente, de la caz la caz (nu cumulativ):  miere, suc de fructe, suc de citrice, suc de fructe rosii, capsuni, zmeura, agrise, coacaze rosii, prune si rubarba; suc de sfecla rosie, coaja de citrice vanilina, seminte de oleaginoase, nuci, alune de padure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia, nuci Macadamia sau nuci Pecan.

author avatar
Arpad Dobre
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger