AcasăOldIsarescu i-a „predat” educatie financiar-economica lui Ciolos

Isarescu i-a „predat” educatie financiar-economica lui Ciolos

Mugur Isarescu l-a chemat la „ordine” pe premierul Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos si vicepremierul si ministrul Economiei, Costin Borc, au fost chemati, ieri, la „ordine”, la BNR, probabil sa-i explice guvernatorului Mugur Isarescu in ce fel au de gand sa guverneze, in special din punct de vedere financiar si economic, in anul care vine.

Mugur Isarescu l-a chemat la „ordine” pe premierul Dacian Ciolos

Intalnirea dintre delegatia guvernamentala si conducerea BNR a avut loc, ieri, la pranz, iar printre temele anuntate s-au numarat  cele economice, politicile de macrostabilitate si, nu in ultimul rand, politica de creditare. La iesirea de la „cursul” de „economie-finante” la care a participat vrand-nevrand, Ciolos a negat ca ar fi discutat despre legea darii in plata, sau de legea insolventei personale. Aceasta in conditiile in care darea in plata a fost intoarsa de Presedintie la Parlament, pentru reexaminare. Anterior, reprezentantii BNR discutasera cu presedintele Klaus Iohannis pe aceasta tema si, evident, Banca Nationala nu poate fi de acord cu forma actuala a legii, lucru subliniat in repetate randuri de Isarescu.

Au vorbit… discutii

Premierul Dacian Ciolos a declarat, la iesirea de la BNR, ca a discutat cu Isarescu despre macrostabilitate. „Am anuntat in urma cu o luna ca vrem sa lucram, dincolo de implementarea programului de guvernare, la o viziune de dezvoltare economica, pe termen mediu, pe termen lung. O sa avem discutii inclusiv cu partidele politice parlamentare pe acest lucru, pentru ca am vrea sa ajungem la ceva ce poate fi asumat la nivel national fara sa avem pretentia ca noi o sa facem totul, dar cel putin sa lansam discutia si pe aceasta tema am discutat si cu guvernatorul si cu economistul-sef al bancii nationale”, a afirmat Ciolos, mentionand ca nu a discutat cu guvernatorul BNR subiecte legate de politica de creditare. n

author avatar
Arpad Dobre
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger