AcasăOldHipermarketul Auchan, amendat cu 30.000 de lei din cauza pestelui imputit

Hipermarketul Auchan, amendat cu 30.000 de lei din cauza pestelui imputit

Inspectorii ANPC au gasit peste imputit in apa si carne expirata

Sarbatoarea Craciunului a venit cu mari probleme de sanatate pentru mai multi constanteni care, cu buna credinta, au facut cumparaturi la hipermarketul Auchan din incinta Maritimo Shopping Center. Acei clienti s-au internat de urgenta la spital, dupa ce au consumat produse culinare si alimente cumparate de la hipermarketul mentionat.

Inspectorii ANPC au gasit peste imputit in apa si carne expirata

Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta a fost sesizat de directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Paul Anghel, ca 18 constanteni au fost diagnosticati si internati cu enterocolita cu salmonela. Problemele de sanatatate au aparut dupa ce persoanele in cauza au consumat produse de la sectorul de gastronomie apartinand Hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center. Inspectorii constanteni au descins (poate ca ar fi trebuit sa o faca mai devreme si nu la solicitarea conducerii ANPC) la hipermarketul respectiv, gasind o serie de nereguli.

„Specialitati culinare” cu salmonella la Auchan

In urma verificarilor s-a gasit expuse la vanzare preparate culinare (orez sarbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piep de pui rotisat, cotlet la gratar) fara respectarea conditiilor de depozitare. De asemenea, in depozit s-a gasit o cantitate de 98,53 kg piftie de curcan, piftie de porc, rulada de spanac cu branza, carne fiarta de porc, carne la garnita, crema de zahar ars, toate acestea fiind expirate. In depozit se mai afla o cantitate de 26,54 kg de materie prima pentru prepararea unor mancaruri – merluciu, file de somon, medalion de somon, pastrav, toate cu etichete reprezentand data decongelarii 23.12.2015, la care dezghetarea s-a facut in conditii improprii (imersate in apa), iar pestele s-a imputit pur si simplu! Toata cantiatea de preparate culinare si materie prima (140 kg) a fost oprita definitiv de la comercializare si retrasa din consum. Auchan Romania  a fost amendat cu 30.000 lei si s-a dispus suspendarea activitatii sectorului gastronomic, pana la remedierea deficientelor.

author avatar
Arpad Dobre
706 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger