AcasăOldHidroelectrica da o lovitura si „baietilor destepti” din IT

Hidroelectrica da o lovitura si „baietilor destepti” din IT

Remus Borza a inchis „robinetul” cu bani si pentru „baietii destepti” din IT

Hidroelectrica a achizitionat, prin licitatie, un sistem informatic in valoare de 1,7 milioane de euro, dand o lovitura „baietilor destepti”, care au contestat licitatia, cerand noua milioane de euro pentru acelasi sistem.

Remus Borza a inchis „robinetul” cu bani si pentru „baietii destepti” din IT

Consortiul format din societatile INFORMATION BUSINESS CONSULTING, ELECTRICA SOLUZIONA si INDRA a fost desemnat castigatorul licitatiei organizate de Hidroelectrica privind achizitia unui sistem informatic integrat de tip Enterprise Resource Planning (ERP). Conform companiei, implementarea sistemului ERP in Hidroelectrica va permite cresterea eficientei operationale, optimizarea proceselor si reducerea costurilor, minimalizarea riscului operational si integrarea proceselor interdepartamentale.

Sicane la tribunal

In 2011, Hidroelectrica demarase procedura de achizitie a unui sistem informatic de tip ERP. In iunie 2012, EURO INSOL a  fost desemnat  administrator judiciar, iar reprezentantul acestei firme, Remus Borza, a anulat procedura, deoarece era cu dedicatie pentru unul din «baietii destepti» din IT, care incasase multe milioane de euro in ultimii ani de la Hidroelectrica.  „Pretul, in opinia mea, era exagerat de mare, de noua milioane de euro. Am angajat un consultant, am numit o comisie de specialisti care au redactat o noua documentatie care sa asigure accesul tuturor firmelor de profil in procedura, un cadru transparent si competitiv si un pret corect. Am dat o valoare estimativa a achizitiei de 3,5 milioane euro”, a spus Borza. Au fost inregistrate 11 oferte, cinci pe solutii Oracle, cinci pe SAP si o solutie locala. In martie 2015 a fost declarata castigatoare oferta celor de la Electrica Soluziona, care indeplinea toate exigentele beneficiarului si al carei pret era de doar 1,7 milioane euro, dar un alt ofertant in procedura a contestat evaluarea ofertelor. „CNSC si Curtea de Apel Bucuresti ne-au obligat, in mod netemeinic, sa refacem procedura de evaluare a ofertelor. Dupa reanalizarea ofertelor, acelasi consortiu a intrunit cel mai mare punctaj”, a precizat reprezentantul EUROINSOL.

author avatar
Arpad Dobre
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger