Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Guvernul schimba legea pietei de capital

Guvernul schimba legea pietei de capital

Autor:

Executivul a initiat un proiect de act normativ prin care modifica si completeaza Legea 297/2004 privind piata de capital. O schimbare esentiala o reprezinta majorarea pragului de detinere a drepturilor de vot, de la maximum 5% la maximum 20%.

 

Bursa Bucuresti Guvernul schimba legea pietei de capital

Proprietarii actiunilor la bursa pot detine maximum 20% din drepturile de vot

Cea mai importanta modificare care a fost avuta in vedere in proiectul guvernamental se refera la modificarea aticolului 129 din Legea 297/2004 privind piata de capital. Conform noilor prevederi, niciun actionar al unui operator de piata nu va putea detine, direct sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, mai mult de 20% din totalul drepturilor de vot. Legea actuala permite detinerea a maximum 5% din totalul drepturilor de vot. Proiectul guvernului stabileste ca orice achizitie de actiuni a operatorului de piata care conduce la o detinere mai mare sau egala cu 5%, 10%, 15%, respectiv cel mult egala cu 20% din totalul drepturilor de vot, trebuie notificata si este supusa aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Legea actuala impune solicitarea aprobarii ASF doar daca este vorba de o achizitie de actiuni ale operatorului de piata care conduce la o detinere de 5% din totalul drepturilor de vot.

Suspendarea dreptului de vot

Proiectul de act normativ prevede sanctiuni in cazul in care achizita de actiuni nu este notificata si se omite obtinerea aprobarii ASF. In aceste cazuri, dreptul de vot aferent actiunilor detinute cu nerespectarea prevederilor legale va fi suspendat.

 



Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!